Suomessa on tullut myyntiin uusi Insta 360 Link -verkkokamera, jota voi käyttää esimerkiksi etäkokouksissa ja striimilähetyksissä. Se hyödyntää tekoälyä kohteen tunnistamiseen ja seuraamiseen sekä eleohjausta muun muassa kuvaustilan vaihtamiseen ja zoomin ohjaamiseen lennosta.

Kamerassa on motorisoitu ja kolmiakselinen gimbaali, jonka avulla se pystyy kääntymään sopivaan kuvakulmaan ja asentoon kohteen liikkeiden perässä. Asentaminen onnistuu esimerkiksi pöytätasolle tai tietokonenäytön reunalle tai jalustakierteen avulla jalustaan. Mukana on lisäksi oma kolmijalka.

Tarjolla on erilaisia toimintatiloja, kuten piirtotaulutila, työpöytätila ja lähiotostila. Ääntä taltioidaan monisuuntaisten mikrofonien avulla, joiden luvataan olevan korkealaatuisia. Mukana on taustamelun vaimennustekniikka puheäänen selkeyttämiseksi.

Kuvan tarkkuus yltää 4K-tasoon 30 kuvan sekuntinopeudella. Vaihtoehtoisesti kameraa voi käyttää HDR-kuvatilassa 1080p ja 720p-tarkkuudella kuvatessa. Kuvakenno on kooltaan ½ tuumaa. Digitaalisesti kuvaa pystyy tarkentamaan nelinkertaisesti. Kamera pystyy tallentamaan 9:16-kuvasuhteen pystykuvaa. Kamera siirtyy kymmenen sekunnin käyttämättömyyden jälkeen automaattisesti yksityistilaa, jolloin linssi kääntyy kohti jalustaa.

Insta 360 Link -kameraa voi käyttää Windows ja Mac-tietokoneiden ja yleisimpien videosovellusten kanssa kanssa. Mukana on myös Link Controller -ohjelmisto esimerkiksi gimbaalin ja kameran asetusten säätöön.

Kamera on jo saatavilla 399 euron hintaan.

www.insta360.com/product/insta360-link

www.boston.fi