Sennheiser on esitellyt AMBEO-mallistoonsa kaksi uutuutta. AMBEO Soundbar Plus on Soundbar Maxia pienempi ja tarjoaa peräti 7.1.4-kanavaista Atmos-tilaääntä. Kolmiulotteisen äänentoiston kehittelyssä on ollut mukana saksalainen Fraunhofer-instituutti.

Mukana on kalibrointitoiminto, joka analysoi huoneen akustiset ominaisuudet ja ympäröi kuulijan seitsemällä virtuaalisella satelliittikaiuttimella ja neljällä Atmos-kaiuttimella. Soundbar myös osaa mukauttaa äänentoistonsa toistettuun sisältöön. Sen luvataan soveltuvan myös audiofiilitasoiseen musiikin kuunteluun.

Smart Control -sovelluksessa tarjolla on räätälöitäviä muun muassa esivalintoja ja taajuuskorjain. Laite tukee Dolby Atmoksen lisäksi DTS:X:ää, 360 Reality Audiota ja MPEG-H-ääntä. Soundbar osaa myös miksata stereo- ja 5.1-sisällöt 3D-ääneksi.

AMBEO Soundbar Plussassa on AMBEO|OS-käyttöjärjestelmä, joka tukee muun maussa Apple Airplay 2:ta, Spotify Connectia, Tidal Connectia ja Chromecastia. Tarjolla on myös tuki Google Assistant, Amazon Alexa ja Apple Siri -ääniavustajille.

AMBEO Sub -subbari puolestaan soveltuu niin elokuvien äänentoistoon kuin musiikin kuunteluunkin. Sen luvataan tarjoavan harvinaisen luonnollista ja immersiivistä toistoa virtualisointiteknologian avulla. Subbarissa on kahdeksantuumainen elementti, jota ryydittää 350 watin D-luokassa toimiva vahvistin.

Subbari on sijoitettu suljettuun koteloon, ja basson luvataan yltävän 27 hertsiin saakka. Samaan järjestelmään on mahdollista yhdistää neljä subbaria, jotka voi kalibroida jokaisen yksitellen. Äänen siirtäminen tapahtuu langattomasti. Myös AMBEO Subissa on kalibrointitoiminto. Sisäänrakennettujen mikrofonien avulla se analysoi huoneakustiikan ja mukauttaa toiston sen mukaan.

Molemmat Sennheiserin AMBEO-uutuudet ovat nyt ennakkotilattavissa ja tulevat myyntiin syyskuun 22. päivä. AMBEO Soundbar Plus maksaa 1 499 euroa ja AMBEO Sub puolestaan 699 euroa.

en-fi.sennheiser.com