Oululainen JJ Hifi on napannut edustukseensa tuoreen kaiutinmerkin Vestlydin. Tanskalaisyhtiö on perustettu vuonna 2021 ja hakee inspiraationsa ajalta, jolloin dynamiikka, äänenpaine ja livemäinen toisto painoivat vaakakupissa designia enemmän. Ulkonäöltään kaiuttimet tuovat mieleen 1970-luvun. Tavoitteena on valmistajan mukaan pikemminkin viihdyttävyys kuin armoton analyyttisyys.

Valikoimiin kuuluu tällä hetkellä kaksi jalustakaiutinmallia. Suurempi V15C on varustettu 15 tuuman koaksiaalielementillä, jonka paperisen bassoelementin keskelle on sijoitettu diskantti. Herkkyyttä löytyy 95 desibelin verran ja vahvistimen maksimiteho 500 wattia. Kuuntelupisteen luvataan olevan leveän. Kotelo on bassorefleksi kahdella etuseinämälle sijoitetulla portilla. Toiston ilmoitetaan yltävän 36 hertsistä 22 kilohertsiin. Painoa on varsin mojovat 34 kiloa.

Pienempi V12C on pitkälti samanlainen mutta 12 tuuman elementillä. Sen ilmoitetaan yltävän 39 hertsiin ja herkkyyttä on 93 desibeliä. Painoa on 24 kiloa ja tehonkestoa 300 wattia. Kumpaankin malliin on saatavilla myös jalusta.

Vestlydin päämaja sijaitsee Tanskan länsirannikolla. Siitä juontuu myös nimi. Yhtiö on monen tanskalaisyhtiön tavoin kiinteässä yhteistyössä HiFi Klubbenin kanssa. Kaiuttimet on suunniteltu Tanskassa.

Hinnat ovat seuraavat:
Vestlyd V15C: 999 €, jalusta 299 €
Vestlyd V12C: 749 €, jalusta 279 €

vestlyd.com

jjhifi.fi