DJI on julkistanut Mavic 3 Classic -kuvauskopterin. Se on ominaisuuksiltaan hieman kevennetty versio Mavic 3:sta. Classic-mallissa ei nimittäin ole telekameraa, joten sillä ei pääse kuvaamaan kaukaisempia kohteita täysversion tapaan.

Pääkamerana sen sijaan on sama 20 megapikselin kamera Hasselbladin 4/3 CMOS -kennolla. Polttoväliltään kamera on 28 millimetriä ja aukkosuhde on f/2,8-f/11. Se kykenee 5,1K-tasoiseen resoluutioon 50 ruudun sekuntitahdilla. 4K- ja 1080p-tarkkuudella tallennus hoituu 60 kuvan sekuntinopeudella. Materiaalin siirto kopterista mobiililaitteisiin hoituu parhaimmillaan 80 megabitin sekuntinopeudella Wi-Fi 6 -yhteyden kautta.

Lentämistä helpottamassa on ActiveTrack 5.0 -ominaisuus, joka pitää kopterin kaukana esteistä. Lentonopeus on vakioitavissa, ja Mavic 3 Classic löytää automaattisesti lähtöpaikalle. Akun luvataan riittävän kertalatauksella 46 minuutiksi. Classic-tukee kalliimman Mavic 3:n tavoin myös RC Pro-ohjainta.

Lähtöhintana kopterilla on DJI:n verkkokaupasta 1 549 euroa. Siihen hintaan saa pelkän kopterin. Jos haluaa lisäksi esimerkiksi RC-N1-ohjaimen, sen saa pakettina kopterin kanssa 1 649 eurolla.

dji.com

boston.fi