Huawein viime vuoden puolella Kiinassa esittelemä Watch D -älykello saapuu viimein myyntiin Suomessa. Kyseessä on valmistajan raskaamman sarjan älykello, jossa on Watch GT 3 Pron tavoin EKG-seuranta. Kello pystyy havaitsemaan poikkeamia sydämen toiminnassa, kuten rytmihäiriöitä. Lisäksi se varoittaa valtimotaudin ja uniapnean mahdollisuudesta.

Erikoisempana ominaisuutena Watch D -kellossa on verenpainemittaus, josta pitävät huolen paineanturi, paineenhallintapiiri ja matalan virtauksen ilmatie. Käytännössä kellon rannekkeessa on ilmalla täyttyvä pussi, joka toimii mansetin tapaan. Tarkkuuden ilmoitetaan olevan ±3 mmHg:n luokkaa, eikä sitä tarvitse kalibroida. Kello on CE-sertifioitu.

Tavallisempina ominaisuuksina Huawei Watch D seuraa myös unta, veren happipitoisuutta ja stressiä sekä mittaa ihon lämpötilaa. EKG:n lisäksi tarjolla on optinen sykemittaus. Tarjolla on 70 treenitilaa, ja satelliittipaikannuksen ansiosta kellolla saa piirrettyä myös lenkkireitin kartalle ottamatta puhelinta mukaan.

Muotoilultaan Huawei Watch D on hiukan Apple Watchia muistuttava, mutta se on varustettu paksuilla alumiinireunuksilla. AMOLED-näytöllä on kokoa 1,64 tuumaa ja se yltää 456 x 280 pikselin tarkkuuteen. Kello ei vähästä säikähdä, sillä siinä on IP68-tasoinen pöly- ja vesitiiviysluokitus. Ainoa värivaihtoehto on musta. Akun ilmoitetaan kestävän 7 päivää.

Käyttöjärjestelmänä on Huawein HarmonyOS.

Watch D:n hinta on Suomessa 449 euroa.

consumer.huawei.com