Audio- ja videolaitteita arvioiva verkkosivusto ja nettifoorumi Audioholics on valinnut tämän vuoden parhaat hifi-tuotteet. Kehitystä on lehden mukaan tapahtunut niin budjetti- kuin highend-luokan laitteissakin.

Paras AV-vastaanotin on kanadalaisen Anthemin MRX-1140. Se tarjoaa kaikkiaan 11 vahvistettua kanavaa, joista viisi on varustettu 140 watin ab-luokan vahvistimilla ja kuusi 60 watin d-luokan vahvistimella. Prosessointia on tarjolla 15.2 kanavalle. Audioholics kehuu vahvistinta erityisesti käyttöönoton helppoudesta, kiitos PC-käyttöliittymän ja ARC Genesis -huonekorjaimen, jota pystyy ohjaamaan vahvistimen kanssa samassa verkossa olevalla tietokoneella.

Yamaha puolestaan ansaitsee kunniamaininnan RX-A6A -AV-vahvistimellaan. Se tarjoaa 11.2-kanavaista prosessointitehoa sekä 150 watin tehon yhdeksään kanavaan. Audioholics mieltyi testissään erityisesti sen tehoavarantoihin, ja soundia se kuvaa enemmän perinteisen integroidun vahvistimen kuin tyypillisen Atmos-vahvistimen tyyppiseksi. YPAO-huonekorjain tarjoaa enemmän mahdollisuuksia säätäjälle seitsemänkaistaisen parametrisen taajuuskorjaimen ansiosta, jollainen on tarjolla kaikille kanaville. Lisäksi MusicCast tarjoaa striimaus- ja monihuonemahdollisuudet.

Paras päätevahvistin on NAD M23, joka on harvinaisen vähäkohinainen ja vähäsäröinen. Ylipäätään se ylsi mittauksissa lähes järjestään kaikkien aikojen kärkikastiin Audioholicsin historiassa. D-luokan Purifi 1ET400A -pääte on siis mitä ilmeisimmin onnistunut. Se tarjoaa 200 watin tehon molempiin kanaviin. Sillattuna se tarjoaa kilowatin tehon monona.

Polk Audion Reserve R700 -kaiuttimet olivat parhaat tornikaiuttimet. Ne ovat Audioholicsin uudet suosikkikaiuttimet noin 2 000 euron hintaluokassa lineaarisuutensa, työnjälkensä ja alataajuuksien ulottuvuutensa vuoksi. Hifi-soundia on tarjolla muuallekin kuin vain kapeaan kuuntelupisteeseen.

Kunniamaininnan tornikaiuttimien osalta saa Heco Aurora 1000, joka olisi lineaarisuutensa, dynamiikkansa ja edullisemman noin 1 600 euron hintansa vuoksi ollut osan toimituksesta mielestä ykkösvaihtoehto. Ne eivät kuitenkaan yllä yhtä alas eivätkä Audioholicsin mukaan ole työnjäljeltään aivan yhtä hyvät. Jos järjestelmään on tulossa subbari, silloin kaiuttimen bassovarannoilla ei ole yhtä suurta merkitystä.

Parhaat aktiivikaiuttimet olivat norjalaisen Sigbergin SBS.1 -jalustakaiuttimet. Highend-kaiuttimessa on käytetty huippuluokan vahvistinta, signaaliprosessoria ja elementtejä, joiden ansiosta ne tarjoavat Audioholicsin mukaan suurta ääntä. Subbarin ne tosin vaativat kaverikseen.

Paras budjettisubbari puolestaan on RSL Speedwoofer 10S MKII, joka pienestä koostaan ja kompaktista 10 tuuman elementistään huolimatta yltää alle 30 hertsiin. Soundi pysyy Audioholicsin mukaan kasassa kovallakin volyymillä. Vahvistintehoa subbarissa on 400 wattia.

Highend-subbareista voiton vei tuoreehko Perlisten Audio R212s-mallillaan. Tarjolla on Audioholicsin mukaan yltiölineaarista, värittymätöntä ja kontrolloitua toistoa. Sekin on kohtalaisen kokoinen kaiutin 1,3 kilowatin vahvistimella ja 12 tuuman elementillä. Digitaalinen signaaliprosessori on mukana vahtimassa toiston puhtautta.

Langattomista vastamelukuulokkeista parhaat ovat Audioholicsin mielestä Focalin Bathys -mallit. Bluetooth-kuulokkeet ovat uusien koodekkien ansiosta saavuttaneet highend-tason. Ainoa moite tulee siitä, että ainakaan toistaiseksi kuulokkeita ei voi kuunnella langattomasti ilman vastamelutoimintoa. DAC-tilassa kuulokkeita voi kuunnella USB:n kautta langallisena, jolloin ne Audioholicsin mukaan muistuttavat Focalin Radiance -kuulokkeita Naimin DAC/kuulokevahvistimen kautta kuunneltuna.

Parhaat halvat vastamelukuulokkeet ovat Monoprice-halpaketjun Monolith M1000ANC -kuulokkeet, joissa on Diracin Viruto DSP -signaaliprosessori. Sen ansiosta kuulokkeet kykenevät myös Dolby Atmos -ja Apple Spatial Audio -toistoon. Soundi on Audioholicsin mukaan huomattavasti alle satasen hintaa parempi, niin Diracin kanssa kuin ilman.

Rocksteady Stadium Subwoofer taas on kannettavien Bluetooth-kaiuttimien ykkönen. Sen avulla kannettavien Rocksteady Stadium -kaiuttimien alataajuustoistoa pystyy tujakoittamaan reissun päällä ollessa.

Paras budjettiluokan soundbar on Roku Streambar Pro. Audioholics kertoo sen tarjoavan alle 200 dollarin hintaluokkaa selvästi parempaa soundia ja sisältää samassa paketissa myös 4K-kuvaan pystyvän Roku-striimerin. Järjestelmä on laajennettavissa 5.1-kanavaiseksi.

Koko Audioholicsin listauksen perusteluineen voi lukea täältä.