Kuva: Ilmari Repo/Wikimedia Commons

Harva yleisön edustaja osaa aavistaa, millaisen määrän työtä bändien keikat vaativat. 23 minuuttiin tiivistetyn maistiaisen siitä tarjoaa Hurriganes – Roudarit -lyhytelokuva, joka on ladattu YouTubeen Hasetfin-kanavalle.

Toimittajakonkari Markku Veijalaisen ohjaama dokumentti sukeltaa vuoteen 1980 ja Etelä-Pohjanmaan Alavudelle, jossa Ganes tykittää menemään Aulavan Huvikeskuksessa. Kuten asiaan kuuluu, alkuun ja loppuun ajetaan paikan päälle, roudataan, pystytetään, tsekataan soundit, ja lopulta taas puretaan kamat ja ajetaan takaisin kotiin. Välillä rokataan niin että tyrät rytkyy.

Pääosassa on roudarit Jami, Helge ja Arska. Hurriganesin kokoonpano on tuossa vaiheessa se legendaarisin Roadrunner-miehistö eli Aaltonen, Häkkinen ja Järvinen. Järvinen oli palannut riveihin edellisenä vuonna ja häipyi taas seuraavana vuonna omille teilleen.

Aulavan kohtalo oli välillä vaakalaudalla, mutta viime kesänä siellä järjestettiin Nostalgiabileet. Aikanaan se oli suosittu menomesta. Vuonna 1986 samaisessa paikassa pidettiin Rantarock-festivaali, jossa kävi 15 000 ihmistä ja esiintyi muun muassa Twisted Sister.

Videon bongasi ensin Soundi.