McIntosh on julkistanut 7.2-kanavaisen MHT300 -kotiteatterivahvistimen. Se tarjoaa seitsemään kanavaan 120–150 wattia samanaikaista tehoa.

MHT300:n luvataan tarjoavan laadukkaan äänen lisäksi räätälöitävyyttä ja laajennettavuutta. Sen vahvistinmoduuleja pystyy säätämään monipuolisesti tarpeen mukaan. Kaikki vahvistetut kanavat saa myös pre-out-lähdöiksi. Lisäksi löytyy lähdöt neljälle kattokaiuttimelle – ne vaativat kuitenkin erillisen vahvistimen. MHT300 tukee niin DTS:X:ää kuin Dolby Atmostakin. Mukana menossa on myös FM-viritin.

Laitteessa on Dirac Live -huonekorjain, jolla soundin saa räätälöityä huoneakustiikkaan sopivaksi. Vahvistimen jokaisesta HDMI-sisääntulosta ja yhdestä HDMI-lähdöstä löytyy myös tuki 8K-kuvanlaadulle 60 hertsin virkistystaajuudella ja 4K-kuvalle 120-hertsisenä. Tarjolla on seitsemän kappaletta 32-bittisiä da-muuntimia.

Mukana on tuttuja McIntosh-elementtejä ja teknologiaa, kuten kaiuttimien yliohjautumista vahtiva Power Guard ja oikosuluilta varjeleva Sentry Monitor. Ekologisuuden nimissä vahvistin sammuttaa itsensä, kun sisääntulosignaalia ei ole havaittu määritellyssä ajassa, ja menee jälleen päälle, kun signaali havaitaan.

Asennus ja konfigurointi hoituu tietokoneen ruudulla. Asetukset pystyy tallentamaan myös muistitikulle, ja halutessaan ne voi tehdä jo etukäteen. Kotiautomaation kanssa vahvistin juttelee RS232-ohjausprotokollan kautta.

Hinta Suomessa on 10 690 euroa.

mcintoshlabs.com

simex.fi