Creative Labs on julkaissut Sound Blaster X5 -USB-DAC/kuulokevahvistimen, jolla se havittelee hifihenkistä ostajakuntaa. Työpöytäkäyttöön tarkoitettu laite tarjoaa ainakin lukujen perusteella kovan tason ominaisuuksia.

X5:ssä on ensimmäisenä Sound Blasterina kaksois-DAC Cirrus Logicin CS43198 -piirillä. Se kykenee 32 bitin ja 384 kilohertsin häviöttömään PCM-laatuun. Dynaamiseksi alueeksi ilmoitetaan kunnioitettavat 130 desibeliä. Laitteella hoituu myös DoP128- ja DSD256-toisto. Harmonisen kokonaissärön ilmoitetaan olevan myös alhainen, 0,00018 prosenttia.

Kuulokevahvistinpuoli on diskreetti ja kahdella Xamp-vahvistimella toteutettu, joten kanavaerottelun pitäisi oleman kohdallaan. Tarjolla on 3,5 millimetrin peruskuulokeliitännän lisäksi 4,4 millimetrin balansoidut liitännät – kaikki kullattuja. Laitteen luvataan selättävän raskaammatkin kuormat, aina 600 ohmiin saakka, tai toisessa päässä yhden ohmin herkät korvamonitorit.

Tuettuna on ASIO 2.2 matalalatenssiseen äänitykseen ja toistoon. Sisään- ja ulostuloja on myös rutkasti. RCA-liitännät ja optinen toslink toimivat molempiin suuntiin. Lisäksi on USB-C-audioportti, USB-A portti esimerkiksi langatonta audiovastaanotinta varten ja 3,5 millimetrin mikrofonisisääntulo gain-säädöllä. Langaton toistokin onnistuu Bluetooth 5.0 -vastaanottimen avulla.

Etupaneelissa on melko rutkasti hallitsimia. Lisäksi Creative-sovelluksesta pystyy säätämään toistoa 10-alueisella ekvalisaattorilla. Valittavissa on myös efektejä kuten Surround, Crystalizer, Bass tai Dialog+ tai pelikäyttöä ajatellen Scour Mode.

Hintaa Creative Sound Blaster X5:llä on Suomessa 320 euroa.

creative.com