Ruotsalainen Primare on julkistanut uuden SPA25 Prisma Home Cinema -kotiteatterivahvistimen. Se soveltuu niin stereo- kuin kotiteatterikäyttöönkin.

Kanavia on yhdeksän kappaletta. Vahvistin tukee immersiivisistä formaateista Dolby Atmosta ja DTS:X:ää, joita se kykenee prosessoimaan 11-kanavaisena. Verkkotoisto ja hallinta hoituu Primaren oman sovelluksen kautta, jossa on rutkasti suoratoistopalveluja. Lisäksi tarjolla on Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect ja Roon Ready. Huonekorjaimena on Dirac Live.

Bittien muuntamisesta pitää huolen ESS 9026PRO -da-muunninpiiri. Laitteessa on neljä kappaletta hdmi 2.0b -sisääntuloja, kaksi hdmi-lähtöä, joista toisessa on eARC-paluukanava äänelle. Muita digisisääntuloja ovat koaksiaalinen, toslink, usb-a ja usb-b, kutakin yksi kappale. Mukana on myös viisi analogista rca-sisääntuloa, joiden voimin laite ottaa vastaan 7.1-kanavaista ääntä. Muita liitäntöjä ovat rs232, trigger-lähtö ja kaksi ethernetiä. Mukana tulee Prisma-kaukosäädin.

Tehoa irtoaa 90 wattia per kanava neljään tai kahdeksaan ohmiin. Stereona potkua riittää 145 wattia kahdeksan ohmin kuormalla ja 250 wattia neljän ohmin kuormalla. Bi-amp-tilassa stereotoistoon saa vielä lisää ytyä eli 290 wattia kahdeksan ohmin kuormalla ja 405 wattia neljän ohmin kuormalla. Maksimiteho on 810 wattia.

Värivaihtoehtoina on musta ja titaaninharmaa. Hinta on 5 490 € ja laite saapuu maahan noin viikon päästä.

KORJATTU 8.2.2023 klo 9.24: Hinta korjattu ja lisätty saatavuustieto.

primare.net

hifiplus.fi