Klassinen italialainen hifivalmistaja Sonus Faber on laajentanut reviiriään sisätiloista ulos. Aster on sen ensimmäinen ulkokaiutin, joka on IP65-tasoisesti pölyn- ja vedenkestävä. Se tarkoittaa, että laite on pölytiivis ja kestää vesisuihkun mistä tahansa kulmasta. Ulkotilojen lisäksi kaiutin soveltuu myös julkisiin tiloihin kuten ravintoloihin tai hotelleihin.

Sisäkaiuttimien näyttävistä puuviimeistelyistä poiketen Asterin värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Asentamisen luvataan olevan helppoa aloittelijallekin mukana tulevalla kannakkeella. Sen avulla pystyy myös kääntämään kaiutinta 15 asteen pykälissä ilman ruuvia.

Kyseessä on kaksitiekaiutin, jonka bassontoistosta vastaa 5,81 tuuman elementti ja ylätaajuuksista 1,07 tuuman diskanttielementti. Bassontoistoa on lisäksi avittamassa passiivisäteilijät. Kaiuttimen nimellisteho on 100 wattia ja nimellisimpedanssi kahdeksan ohmia. Herkkyydeksi ilmoitetaan 83 desibeliä.

Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

sonusfaber.com

hifihuone.fi