Säästä sähköä ja rahaa älykkäiden patteritermostaattien avulla. Automatisoimalla kotisi lämmityksen voit vähentää sähkönkäyttöä helposti, sillä lämmityksen voi kytkeä pienemmälle tai kokonaan pois päältä, kun et ole kotona. Automatisoinnin lisäksi voit myös ohjata lämmitystä etänä mistä ja milloin vain, kunhan olet yhteydessä internettiin. 

Älykästä lämmitystä

Haman älykkäällä patteritermostaatilla voit säätää lämmitystä helposti ja automatisoida lämmityksen esimerkiksi vuorokaudenajan mukaan. Näin saat vähennettyä lämmitystä esimerkiksi silloin, kun olet poissa kotoa. Lämmitys myös sammuu saavuttaessaan asetetun lämpötilan. Esimerkiksi lomamatkoihin sopivan olevan Away-tilan avulla lämmitys pysyy tasaisessa 16 asteen lämpötilassa, mikä säästää selvästi sähköä ja varmistaa esimerkiksi etteivät putket pääse jäätymään. Myös esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilan saa säädettyä viileämmäksi yön ajaksi hyvien yöunien takaamiseksi. Aamulla taas varsinkin vilukissat arvostavat lämpöisempää huonetta. Voit myös säätää jokaiseen huoneeseen sopivan lämpötilan erikseen kaikille sopivaksi.

Yhdistäminen muihin älylaitteisiin

Patteritermostaatti toimii ZigBee-yhteydellä, ja tarvitsee Hama keskusyksikön toimiakseen. Keskusyksikkö puolestaan yhdistää patteritermostaatit WiFi:in. Yhdistämällä patteritermostaatteihin esimerkiksi ikkuna- ja ovianturin voit edelleen parantaa lämmitystäsi. Saat näin lämmityksen kytkeytymään pois päältä, kun ikkuna tai ovi avataan, jolloin et lämmitä turhaan tuulettaessa.

Helppo asentaa

Lämmityksen muuttaminen älykkääksi onnistuu helposti, sillä sinun tarvitsee vain vaihtaa vanhat patteritermostaatit älykkäisiin ja yhdistää ne keskusyksikköön ja sitä kautta verkkoon. Pakkauksessa on mukana neljä eri adapteria, joiden avulla saat asennettua älytermostaatit kaikkiin yleisimpiin patteriventtiileihin: Danfoss RA, Danfoss RAV, Caleffi ja Giacomini.

Saako älytermostaatin vaihtaa itse?

Omistus asunnossa vaihtaminen on tietenkin sallittua ja myös asunto-osakeyhtiöissä (kerrostalot ja rivitalot) asukas voi vaihtaa termostaatit itse. Vuokra-asunnossa lupa vaihtamiseen kannattaa kuitenkin kysyä.

Ohjaa sovelluksella, äänellä tai manuaalisesti

Patteritermostaattien ohjaaminen onnistuu näppärästi missä tahansa ilmaisella Hama Smart Home -sovelluksella, halusit sitten tehdä automaation tai säätää lämmitystä manuaalisesti. Haman älytuotteet ovat yhteensopivia Amazon Alexan, Google Assistantin ja Siri Shortcutsin kanssa, joten niiden ohjaaminen onnistuu myös äänellä. Termostaattia voi myös säätää kääntämällä sitä normaalisti.

power.fi

turascandinavia.com