Z3-, G3- ja C3-televisiosarjat sovittavat äänen ja kuvan yhteen paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Televisioiden webOS 2023 -käyttöjärjestelmä tarjoaa henkilökohtaiset käyttäjätilit ja uusia käyttöä helpottavia ominaisuuksia.

HELSINKI, 7. maaliskuuta 2023 – LG Electronics (LG) tuo Pohjoismaihin vuoden 2023 OLED evo -paneeleilla varustetut Z3-, G3- ja C3-OLED-televisiosarjat sekä soundbarit, jotka ovat entistä yhteensopivampia uusien televisiomallien kanssa. LG tarjoaa vuodelle 2023 entistä yksilöidympää ja käyttäjäystävällisempää katselukokemusta.

Tähän mennessä laajin televisiomallisto sisältää ennennäkemättömän kookkaita OLED-televisioita aina 97 tuumaan asti. Tänä vuonna televisioita on saatavilla kahdeksassa koossa; 42”, 48”, 55”, 65”, 77”, 83”, 88” ja 97”. Kaikissa uusissa malleissa on LG:n webOS 2023 -käyttöjärjestelmä, jonka parannettuihin ominaisuuksiin kuuluu mm. räätälöitävät pikavalikot.

Televisioissa on Alpha 9 AI Processor Gen 6 -kuvaprosessori, joka hyödyntää koneoppimista muokatakseen katselukokemusta käyttäjän mieltymysten mukaan. Uuden prosessorin tekoäly mahdollistaa entistä paremman skaalauksen (AI Picture Pro -ominaisuus) ja kuvanlaadun: OLED Dynamic Tone Mapping Pro -ominaisuus pilkkoo jokaisen kuvan jopa 20 000 lohkoon, jotka se käsittelee reaaliajassa. HDR Expression Enhancer -ominaisuus puolestaan hyödyntää tekoälyä korostaakseen kuvan keskeisiä kohteita (kuten kasvoja).

LG OLED evo G3 tarjoaa entistä kirkkaamman kuvan

LG:n G-sarja tunnetaan kirkkaista, laadukkaista OLED evo -paneeleistaan sekä muotoilusta, joka mahdollistaa saumattoman asennuksen lähelle seinää. Sarjan uudet mallit tarjoavat parannuksia molempiin ominaisuuksiin. Brightness Booster Max -tekniikan pikselinohjausjärjestelmä, uudet algoritmit sekä parannettu näyttötekniikka mahdollistavat jopa 70 % kirkkaamman kuvan. Yhdessä LG:n heijastuksia suodattavan pinnoitteen kanssa Brightness Booster Max mahdollistaa television katselun valoisissa tiloissa.

G3-mallit voidaan asentaa entistä lähemmäksi seinää uudella One Wall Design ‑asennuslaitteella.  Uusien OLED-televisioiden asennus on vaivatonta, sillä ne on valmistettu kevyestä komposiittimateriaalista. Rungon keveys vähentää lisäksi kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä.

LG OLED evo G3 tulee saataville 55-, 65-, 77- ja 83-tuumaisena.

LG OLED evo C3 on kirkkaampi ja kevyempi

2023 C3-malleja kuvaa parhaiten kirkkaus, helppokäyttöisyys ja entistä parempi yhteensopivuus muiden brändin laitteiden kanssa. G3-sarjan tavoin C3-mallit on varustettu Alpha 9 AI Gen 6 -prosessorilla ja webOS 2023 -käyttöjärjestelmällä. C3‑sarjan erikoisuuksiin kuuluu käyttöjärjestelmän ja soundbarien yhteensopivuus: LG SC9S -soundbarin uuden kiinnikkeen ansiosta laite voidaan asentaa huomaamattomasti television alaosaan. Uusi kiinnike toimii seinäasennuksen lisäksi television kääntyvän jalustan kanssa.

C3-sarjan 42-, 55-, 65- ja 77-tuumaiset mallit ovat edeltäjiään kevyempiä uuden komposiittirungon ansiosta.

LG OLED evo C3 tulee saataville tuumako’oissa 42, 48, 55, 65, 77 ja 83.

webOS 2023 tarjoaa henkilökohtaiset käyttäjäprofiilit ja mahdollisuuden älykodin hallintaan

Uudella käyttöliittymällä varustettu webOS 2023 -käyttöjärjestelmä on käyttäjäystävällisempi ja mukautuvaisempi kuin aiemmat järjestelmät. Quick Cards ‑toiminto mahdollistaa nopean siirtymisen valittujen sovellusten välillä. Music Cards- ja Sports Cards -toiminnot tuovat musiikkipalvelut sekä urheilun pikailmoitukset televisioon. Kaikki Sports Cards -ominaisuudet synkronoidaan muiden LG:n laitteiden välillä.

Jokaiselle profiilille voidaan määrittää omat kuva-asetukset Picture Wizard -ohjelman avulla. Käyttäjän tarvitsee vain valita tietystä joukosta kuvat, joiden perusteella tekoäly määrittää henkilökohtaiset asetukset.

Matter-tuen sisältävä käyttöjärjestelmä mahdollistaa lisäksi älykodin laitteiden hallinnan sohvalta käsin.

Premium Cinema tuo elokuvakokemuksen kotisohvalle

LG:n OLED-tekniikka on tarjonnut äärettömän mustan, parhaan mahdollisen kontrastin sekä upeat värit ilmestymisestään lähtien kymmenen vuotta sitten. Uuden malliston 83″, 88″ ja 97″ -koot tuovat elokuvaelämyksen kuluttajan kotiin. Suuret mallit tukevat Dolby Vision – ja Dolby Atmos -ääntä.

Uusien televisioiden ja soundbarien yhteensopivuutta on parannettu, minkä ansiosta IMAX Enhanced Sound -sertifioidun monikanavaisen soundbarin, kuten SC9S:n, yhdistäminen DTS:X:n kanssa on helpompaa kuin koskaan. WOWCAST mahdollistaa laitteiden langattoman yhdistämisen. WOW Orchestra parantaa äänielämystä yhdistämällä kaikki soundbarin äänikanavat televisioon. 

Vähemmän rasitusta silmille sekä luonnolle

Sen lisäksi, että jokainen käyttäjä voi luoda webOS 2023:ssa oman, räätälöidyn profiilinsa, 2023-mallien on tunnustettu vähentävän katselusta aiheutuvaa silmien rasitusta. Vähemmän sinistä valoa vapauttavat televisiot ovat TÜV Rheinlandin Eyesafe -sertifioituja. UL-sertifioitu Flicker-Free Display -tekniikka minimoi pikseleiden välkkymisen. Discomfort Glase Free -sertifikaatti takaa, että heijastukset eivät häiritse katselukokemusta.

LG:n 2023 OLED-televisioiden komponenteista aiempaa useampi on valmistettu kierrätysmuovista. Komponenteista on lisäksi tehty niin kevyitä kuin mahdollista ilman, että kestävyydestä joudutaan tinkimään. Rungon keveys vähentää kuljetuksen aiheuttamia ympäristövaikutuksia ja tekee asennuksesta vaivattomampaa.

Saatavuus

LG OLED evo Z3, G3 ja C3 ovat saatavilla 13. maaliskuuta alkaen.

lg.com