Garmin on esitellyt tänään uusimmat navigointikäsilaitteensa: GPSMAP® 67-mallistonja eTrex® SE -laitteen. Kestävissä GPS-käsilaitteissa on paljon navigoinnin apuvälineitä ja entistä parempi akunkesto, joista on hyötyä pitkillä retkillä. Uudet laitteet tukevat useita satelliittinavigointi­järjestelmiä, mikä takaa paremman kattavuuden haastavassa ympäristössä. GPSMAP 67/67i:ssa on lisäksi monitaajuustuki, jonka avulla on mahdollista parantaa sijaintitarkkuutta entisestään useita taajuuksia käyttämällä. GPSMAP 67i -malliin integroidun inReach®-teknologian avulla pystyy pitämään yhteyttä läheisiin myös ilman matkapuhelinverkkoa ja tarvittaessa lähettämään interaktiivisen SOS-viestin 24 tuntia vuorokaudessa toimivaan Garmin ResponseSM -keskukseen.

“Hyväksi todettua Garmin GPS-teknologiaa käyttävät eTrex SE ja GPSMAP 67 tarjoavat navigointiapua ja mielenrauhaa niin viikonloppuretkeilijöille kuin vuorikiipeilijöille. Jos maailmanlaajuiset viestintä- ja SOS-ominaisuudet ovat tarpeen, inReach-teknologialla varustettu GPSMAP 67i, joka käyttää 100% maailmanlaajuista Iridium-satelliittiverkkoa, on oikea valinta. Olemme ylpeitä myös muista parannuksista, kuten pidemmästä akunkestosta ja huipputason GPS-teknologiasta, jonka avulla laitteen käyttäjä saa matkapuhelinverkon ulkopuolella kaikki tarvitsemansa tiedot, mm. Active Weather -säätiedot ja älykkäät ilmoitukset.” – Dan Bartel, Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja

Luotettavaan navigointiin korkealuokkaiset GPSMAP 67 ja 67i

Uuteen GPSMAP 67 -mallistoon kuuluu kaksi painikekäyttöistä, kestävää käsilaitetta. Laitteissa on 3 tuuman värinäyttö ja litiumioniakku, joka tarjoaa virtaa jopa 180 tunniksi vakiotilassa ja jopa 840 tunniksi expedition-tilassa.

Kummallakin mallilla voi käyttää esiladattuja Euroopan TopoActive-karttoja, katsoa satelliittikuvia ja hyödyntää monisatelliittijärjestelmätukea ja antureita navigoinnissa. Laitteissa on lisäksi 3-akselinen kompassi ja barometrinen korkeusanturi, josta näkee korkeuden ja ilmanpaineen vuoriseuduilla liikuttaessa.

inReach-teknologiaa hyödyntävä GPSMAP 67i mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän ja sijaintiseu­rannan 100% maailmanlaajuisen Iridium®-satelliittiverkon kautta. Laitteella voi lähettää myös interaktii­visen SOS-viestin 24 t/vrk pelastustehtäviä koordinoivaan Garmin Response -keskukseen, joka ottaa yhteyttä tarvittaviin pelastus- tai muihin tahoihin ja pitää yhteyttä viestin lähettäjään pelastus­toimien aikana. Garmin Response antaa väliaikatietoja pelastustehtävän etenemisestä ja seuraa tapausta tilanteen ratkaisemiseen saakka. Lisätietoja inReach-tilauksen eduista: garmin.com/inReach.

Nauti ulkoilmasta pidempään eTrex SE:n kanssa

eTrex SE on uusin malli pisimpään Garmin-valikoimiin kuuluneiden helppokäyttöisten käsilaitteiden mallistossa. Perus-GPS-laitteessa riittää virtaa jopa 168 tunniksi vakiotilassa ja jopa 1.800 tunniksi expedition-tilassa kahdella AA-paristolla (myydään erikseen). Laitteen 2.2 tuuman terävän ja tarkan näytön ansiosta sillä näkee reittipisteet, tarkistaa sijainnin ja löytää helposti reitin lempikohteisiin.

Käsilaite on suunniteltu kestämään kaikenlaisia sääolosuhteita. IPX7-vesitiiviysluokituksen ansiosta laitteen kanssa pärjää myrskysäässäkin. Reitin seuraamiseen voi käyttää myös digitaalista kompassia, joka näyttää tarkkaa suuntaa myös silloin, kun ei liikuta.

Retkisuunnittelu

Yhteensopivaan älypuhelimeen pariliitettyinä kaikki kolme laitetta pystyvät hyödyntämään Garmin Explore™ -sovellusta retkien suunnittelussa, active weather -säätietojen tarkastamisessa ja Geocaching Liven käytössä. Myös matkapuhelinverkon ulkopuolella ja Wi-Fi-yhteyden ulottumattomissa käsilaitteeseen voi ladata reittejä ja reittipisteitä.

GPSMAP 67 -laitteen suositushinta on 569,00 euroa ja inReach-toiminnolla varustetun GPSMAP 67i-mallin 669,00 euroa. eTrex SE -käsilaitteen suositushinta on 189,00 euroa. Lisätietoja: garmin.com/outdoor.​