Monihuonetoistostaan tunnettu Sonos on esitellyt kaksi uutta älykaiutinta: Era 300 ja Era 100. Niiden luvataan mullistavan kodin äänentoiston.

Kookkaampi Sonos Era 300 tukee Dolby Atmos -tilaääntä. Mukana on kuusi kaiutinelementtiä, jotka on suunnattu oikealle, vasemmalle, ylös ja eteen.

“Aivan kuten siirtymä monoäänestä stereoon, tilaääni on kuuntelun seuraava kehityssuunta – äänikokemus, joka kietoo kuuntelijan musiikin sisälle. Kun sekä tekijät että suoratoistoalustat ottavat tilaäänen käyttöön, pystymme luomaan kuuntelukokemuksen, joka täyttää tämän jännittävän ja luovan formaatin asettamat lupaukset”, kertoo Sonosin äänielämyksistä vastaava Giles Martin.

Sonos Era 100 on käytännössä Sonos One -kaiuttimen päivitetty versio. Se on saanut hieman lisää kokoai. Laitteisto, ohjelmisto, akustiikka ja muotoilu on uusittu. Stereoäänen luvataan olevan nyt yksityiskohtaisempaa ja basson syvempää.

Valmistajan mukaan kummassakin uutuusmallissa on hyödynnetty energiatehokkuutta edistävää teknologiaa. Kaiuttimet ovat saaneet uuden torkkutoiminnon, ja virrankulutus lepotilassa on alle kaksi wattia. Materiaalina on käytetty kierrätysmuovia ja pakkauksissa 100 prosenttisen kestävästi valmistettuun paperiin. Kokoamisessa on käytetty liiman sijaan enemmän ruuveja, mitkä tekevät korjaamisesta ja purkamisesta helpompaa.

Muotoiluestetiikan ilmoitetaan olevan akustiikan ohjaamaa. WiFin ja Bluetoothin lisäksi kumpaankin kaiuttimeen pystyy yhdistämään nyt esimerkiksi levysoittimen aux-johdon ja Sonos-adapterin avulla.

Käyttöjärjestelmä on uudistettu ja sen luvataan olevan intuitiivinen. Äänenvoimakkuuden säätö hoituu nyt kapasitiivisella liukusäädöllä. Sonos-sovelluksesta löytyy äänen huoneakustiikkaan sovittava Trueplay-ominaisuus.

Myynti alkaa maailmanlaajuisesti 28. maaliskuuta. Sonos Era 300 maksaa 499 euroa ja Sonos Era 100 puolestaan 279 euroa.

sonos.com