Google työstää joihinkin Android-puhelimiin tarkoitettua dashcam-tallennusominaisuutta, joka voisi toimia taustalla jopa 24 tuntia. Julkisuuteen on vuotanut kuvakaappauksia Android-puhelimille tarkoitetun Personal Safety -sovelluksen päivityksestä, jossa on tämä vaihtoehto.

Sovellus käyttää ilmeisesti pakattuja videoita tilan säästämiseksi. Sovelluksen avulla voit sammuttaa näytön tai siirtyä toiseen sovellukseen, kuten Wazeen tai Google Mapsiin samalla, kun tallennus jatkuu taustalla. Voit myös asettaa triggereitä, kuten yhteyden tiettyyn Bluetooth-laitteeseen, jolloin tallennus alkaa automaattisesti esimerkiksi auton käynnistämisen jälkeen. On myös mahdollista määrittää, ettei puhelin tallenna ääntä. Tallenteet poistetaan automaattisesti kolmen päivän kuluttua ja tallennus päättyy automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

Kojelautakamerasovellukset eivät ole mitään uutta, sillä niitä on paljon sekä Google Play Storessa että iOS App Storessa, ja monet niistä voivat toimia jopa taustalla. Sovelluksissa on kuitenkin ollut omat rajoituksensa. Tuntikausien korkearesoluutioisen videon tallentaminen kuluttaa nopeasti tallennustilaa ja puhelimesi, joka luultavasti lämpenee jo valmiiksi, jos kamera on auki tarpeeksi kauan.

Emme tiedä, miten Google aikoo ratkaista lämpöongelmat tai miten se käsittelee optista kuvanvakainta käyttävän kameran mahdollista vahingoittumista, josta Apple varoittaa asiakkaita. Emme myöskään tiedä, mitkä puhelimet tukevat sovellusta, mutta toivottavasti ominaisuus tulee kaikille Android-puhelimille, eikä vain Pixel puhelimiin.