Uuden Suunto Verticalin myötä yhtiö näyttää olevan menossa oikealle tielle kohti kilpailukykyisempää laitteistotarjontaa. Uusi Suunto Vertical GPS-kello saattaa näyttää huoneen toiselta puolelta vain suuremmalta Suunto- kellolta, mutta todellisuudessa se on sisältä merkittävästi uudistettu. Ensinnäkin siinä on nyt täysin offline-kartat, jotka ovat ladattavissa WiFin kautta kaikkialle maailmaan. Ulkoreunan ympärillä on aurinkolataus, joka lisää akun kestoa entisestään. Itse asiassa niin paljon akkukestoa, että se ylittää kilpailijansa lähes kaikissa luokissa – jopa täydellä tallennusnopeudella. Siitä puheen ollen, löytyy myös uusi kaksitaajuuksinen GPS/GNSS-satelliittiyhteys, joka vihdoin vastaa kilpailijoiden tarjoamaa korkeampaa GPS-tarkkuutta.

Tietenkin on myös monia pienempiä asioita, kuten taskulampputila (näytön kautta) tai 24×7 sydämen sykkeen seuranta. Myös kaikki muu, mikä oli jo aiemmissa malleissa, on edelleen tallella.

Suunto Vertical on pohjimmiltaan seuraava versio Suunto 9 Peak Prosta, mutta uudella nimellä. Se on hyvä asia, sillä numeerisen Suunto 9 -kaavan nimivariaatiot olivat muuttumassa liian monimutkaisiksi (Suunto 9, Suunto 9 Baro, Suunto 9 Peak, Suunto 9 Peak Pro) – eikä useimmille ihmisille ollut niiden eroavaisuudet enää selvillä.

Uudessa Suunto Vertical -mallistossa on vain kaksi keskeistä vaihtoehtoa: Solar (titaani) tai ei Solar (ruostumaton teräs). Lisäksi voit valita useista eri rannekkeista. Titaanista valmistetuissa kelloissa on auringonvaloa hyödyntävä latausominaisuus.

Titaanista valmistetun, auringossa latautuvan uutuuskellon akku kestää jopa 85 tuntia jatkuvaa harjoittelua tarkasta sijainnin seurannasta tinkimättä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kellon akku kestää jopa 60 tuntia. Pidemmän akunkeston tour mode -tila mahdollistaa jopa 500 tuntia jatkuvan harjoittelun seurannan. Päivittäisessä käytössä tour mode -tilassa kello kulkee mukana jopa 60 päivää ilman latausta, titaanista valmistettu versio jopa vuoden. Painoa kellolla on titaanisena 74 grammaa ja teräksisenä 86 grammaa.

Päivittäisen aktiivisuuden seurantaan kelloista löytyy mittaus muun muassa askeleille, sykkeelle, unelle, kaloreille ja stressille. Urheilutiloja kellossa on 97 erilaista ja lisäksi on mahdollisuus luoda omia mukautettuja tiloja. Suunnon uusi Training zone -ominaisuus mahdollistaa kuormituksen, edistymisen ja palautumisen seurannan sekä pääsyn unianalyysiin ja tekoälyä hyödyntävän Suunto-valmentajan vinkkeihin. Kello on myös vesitiivis sataan metriin asti. Paikannusta varten Suunto Vertical voi muodostaa yhteyden jopa viiteen satelliittijärjestelmään (Gps, Glonass, Galileo, Beidou, Qzss) ja jopa 32 yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti.

Suunto Verticalin myynti alkaa 16. toukokuuta 599 tai 799 euron suositushintaan tyyliversiosta riippuen. Kello on jo nähtävissä Suunnon verkkokaupassa.​