Jopa parhaimmissa laitteissa on aina parantamisen varaa ja Google on tarjonnut jatkuvasti päivityksiä alustaansa ja laitteisiinsa tämän tekemiseksi. Viimeisimmän päivityksensä myötä Google aikoo tarjota käyttäjille sujuvamman käyttökokemuksen, lisäämällä laitteiden suorituskykyä ja vapauttamalla samalla tallennustilaa.

Google ilmoitti päivityksestä Google TV -tukisivullaan ja paljasti muutokset, jotka parantavat käyttäjien kokemusta jatkossa. Yksi tärkeimmistä, päivityksen mukana tulevista muutoksista, on laitteen tilan vapauttaminen optimoimalla ja pienentämällä sovelluskokoja. Yhtiö ottaa käyttöön sovellusten lepotila -ominaisuuden, joka automaattisesti pakottaa sovellukset lepotilaan, mikäli niitä ei käytetä yli 30 päivään.

Tämä lepotilaominaisuus otettiin käyttöön ensimmäisen kerran Android 12:ssa, ja se antaa käyttäjille vapauden vapauttaa tallennustilaa poistamatta sovellusta laitteesta. Ominaisuus pystyy saavuttamaan tämän pysäyttämällä sovelluksen väkisin ja tyhjentämällä myös kaikki väliaikaiset tiedostot, mikä optimoi ja asettaa tallennustilan suorituskyvyn edelle. Hienointa tässä on se, että sovellusta voi edelleen käyttää, kun se käynnistetään lepotilasta.

Edellä mainittujen muutosten lisäksi Google hyödyntää Android App Bundles -sovelluspaketteja, jotka tukisivun kertoman mukaan vähentävät Google TV -sovelluksia jopa 25 prosenttia. Google toteaa, että nämä parannukset on otettu jo käyttöön laitteissa, joissa on Android 12 tai uudempi.

Eikä tässä vielä kaikki; käyttöön on otettu myös lisäoptimointeja, jotka tekevät käyttäjäkokemuksesta aiempaa nopeamman tuntuisen. Päivityksen myötä, laitteen heräämisaikaa on nyt nopeutettu ja kaukosäädinten pitäisi tuntua hieman reagoivammilta.

Tällaiset ominaisuudet eivät ole yhtä tärkeitä jos käytät sovelluksia parhaissa Android-älypuhelimissa ja -laitteissa. Jos käytät tuotetta jossa on niukasti tallennustilaa, kuten Google TV:tä, jokainen pieni asia on tärkeä ja tällaiset optimoinnit voivat olla taivaan lahja. Varmista siis, että tarkistat asetusvalikon ja päivität Google TV -laitteesi, jotta voit todella tuntea eron.

Lisätietoja:
google päivitys