Sony HT-S2000 tukeutuu 3.1-kanavaiseen ääneen, johon sisältyy myös Dolby Atmos. Soundbarissa on stereosisällölle kolmiulotteinen surround -ääni upmixerin ansiosta.

Sony HT-S2000 -soundbarin mitat ovat 800 mm x 64 mm x 124 mm ja paino 3,7 kg. Soudbarin sisällä on kiinnostavaa tekniikkaa, sillä Vertical Surround Engine ja S-Force PRO Front Surround -tekniikan on tarkoitus tuottaa elokuvamaista surround-ääntä Dolby Atmos/DTS:X 3.1:ssä.

Vertical Surround Engine suuntaa äänen ylhäältä ja S-Force PRO sivuilta, täten saavutetaan lähes elokuvateatterin kaltainen, virtuaalinen surround -ääni. Sonyn hiljattain kehitettyä Upmixeria voidaan käyttää stereosisällön muuntamiseen kolmiulotteiseksi surround -ääneksi esimerkiksi internetistä tai Bluetooth-yhteensopivasta laitteesta suoratoistetun musiikin tai videoiden herättämiseksi henkiin surround -äänellä.

Sony HT-S2000:ssa on digitaalinen vahvistin, jossa on viisi kanavaa 250 watin lähtöteholla, jonka on tarkoitus tuottaa dynaaminen ääni. Subwoofer sisältyy pakettiin, vaikkakin myös Sonyn SA-SW5- tai SA-SW3-mallien kaltaista langatonta subwooferia voi käyttää. Optisen äänitulon lisäksi soundbarissa on HDMI, mukaan lukien eARC, ja se yhdistyy langattomasti Bluetooth 5.2:n sekä Wi-Fi a/b/g/n/ac:n kautta.

Langattomat takakaiuttimet, kuten Sonyn SA-RS3S, voidaan myös liittää, jolloin ääni on entistäkin syvällisempi ja voimakkaampi. Kun HT-S2000 liitetään yhteensopivaan BRAVIA TV:hen, soundbarin ääniasetukset näkyvät automaattisesti BRAVIA Quick Settings ohjelmassa, nopeampaa mukauttamista varten. HT-S2000:ssa on oma keskikaiutin helposti ymmärrettävää vuoropuhelua varten. Sonyn X-Balanced-kaiutinyksikkö lisää äänenpainetta, mikä minimoi vääristymät ja parantaa äänentoistoa.

Lisäksi käytössä on uusi Sony Home Entertainment Connect sovellus, jonka avulla soundbarin voi paitsi määrittää, myös säätää ja mukauttaa monipuolisesti. Ohjelmistopäivitysten kautta laitteeseen tulee uusia ominaisuuksia tulevaisuudessa.

Sony HT-S2000 -soundbarin suositushinta on valmistajan tiedotteen mukaan noin 550 euroa, ja sen myynti alkaa kesäkuussa 2023.

sony.fi