Yksi vanhimmista brittiläisistä hifivalmistajista eli Tannoy on esitellyt Stirling III LZ Special Edition -kaiuttimet.

Stirling III LZ Special Edition on uudelleenlämmitelty versio yhtiön 1960-luvun III LZ (Monitor Red) -klassikosta. Perinnettä huokuvassa kotelossa on tuorein versio Tannoyn 10-tuumaisesta kosentrisestä kaiutinelementistä. Elementissä on alnico-magneetti ja keskellä kartiota alumiini/magnesiumvalettu domediskantti. Bassoelementin kalvo on puolestaan selluloosaa.

Tannoy on luottanut Dual Cocentric -elementteihinsä siitä alkaen, kun se keksi ne vuonna 1947. Valmistajan mukaan elementti tarjoaa oikean pistelähteen, eli koko taajuusalue toistuu samalta akselilta. Myös kuuntelupisteen ulkopuolella toiston luvataan olevan kohdallaan, ja vaihekoherenssin kerrotaan olevan turmeltumatonta.

Kotelona on refleksikotelo eteenpäin suunnatuilla refleksiporteilla. Perinteisen näköisessä kotelossa on käytetty nykyaikaisia materiaaleja ja suunnitteluperiaatteita, kuten Tannoyn DMT-rimoitusta.

Tannoy Stirling III LZ Special Edition on suunniteltu ja valmistettu Britanniassa. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

tannoy.com

verkkokauppa.com