Äänentoisto useista lähteistä ja suoratoistopalveluista, yhdistettynä OLED-näyttöön ja automaattiseen kalibrointiin; näin luvataan uusista Yamaha R-N1000A- ja R-N800A-stereovahvistimista, jotka sijoittuvat vuonna 2022 julkaistun lippulaiva R-N2000A:n alapuolelle.

Monet tekniikat ovat tuttuja jo sarjan lippulaivamallista. Ensiluokkaisten komponenttien, ESS:n DAC:ien ja talon sisäisen YPAO-automaattikalibroinnin avulla luvataan tarkka, yksityiskohtainen ja selkeä toisto. Suoratoisto ja toisto lisälähteistä on mahdollista MusicCast-järjestelmän avulla.

Yamaha luottaa valikoiduista komponenteista saatavaan audiofiiliseen äänentoistoon. Mm. laadukas ESS Sabre 9080Q DAC, jonka resoluutio on 384 kHz / 32 bittiä.

ToP-ART-konsepti (Total Purity Audio Reproduction Technology) lupaa vasemman ja oikean kanavan symmetrisen rakenteen, jossa kiinnitetään huomiota mahdollisimman lyhyisiin signaalireitteihin. Samalla tyylikkään ja hienostuneen muotoilun on tarkoitus minimoida tärinät ja värähtelyt.

R-N1000A:ssa on myös metallilevyllä varustettu kaksoispohjalevyinen runko, ja äänentoiston sanotaan olevan vakuuttava laadukkaiden, tarkasti viritettyjen kondensaattoreiden ja vastusten ansiosta.

MP3-, WMA-, MPEG4-, AAC-, WAV-, FLAC-, AIFF-, ALAC- ja DSD-muodot tuotetaan Yamaha R-N1000A:n ja R-N800A:n kanssa. Yhteys myös Bluetooth 4.2:n ja AirPlay2:n kautta älypuhelimesta, tabletista tai kannettavasta tietokoneesta on mahdollinen.

Spotifyn, Amazon Music HD:n, Deezerin, Tidalin tai Qobuzin kaltaiset suoratoistopalvelut voidaan helposti asettaa verkkoon ja integroida MusicCast-alustaan. Lisäksi Yamaha on ajatellut DAB+-moduulia digitaalista radiovastaanottoa varten loistavalla laadulla.

Levysoittimet voidaan liittää myös phono-sisääntulon kautta vinyylifanien iloksi. Käytettävissä on yhteensä neljä analogista RCA-tuloa, kaksi optista ja yksi koaksiaalinen digitaalitulo. R-N800A:ssa on kaksi koaksiaaliliitäntää; R-N1000A:ssa on puolestaan HDMI-liitäntä.

Molempien verkkovastaanottimien etuosassa on myös kuulokeliitäntä. Lisäksi sub-out-liitännän kautta voidaan kytkeä ylimääräinen subwoofer laajentamaan äänialuetta matalilla taajuuksilla. R-N2000A:ssa pääkaiuttimien HighPass ja subwooferin LowPass voidaan säätää tarkasti, mikä mahdollistaa tehokkaan 2.1-järjestelmän YPAO:lla.

“Erityisesti modernissa asuinympäristössä, jossa on avoimia, korkeita huoneita ja paljon lasipintoja, on paljon optimoitavaa. Yksi tapa parantaa äänentoiston nautintoa on suoraan mukana uusissa verkkovastaanottimissa R-N1000A ja R-N800A”, valmistaja lupaa.

Tässä oma YPAO tulee vastaan. Mukana oleva mikrofoni määrittää napin painalluksella huoneen tärkeimmät akustiset ominaisuudet, mukaan lukien kaiuttimien sijoittelun.

Tämän jälkeen YPAO analysoi tulokset automaattisesti ja säätää kaiuttimien taajuusvasteen paikallisten olosuhteiden mukaan. Toinen hyödyllinen ominaisuus on innovatiivinen YPAO R.S.C (Reflected Sound Control) -tekniikka, joka torjuu kuunteluhuoneen häiritseviä alkuheijastuksia. Automaattinen kalibrointi toimii 192 kilohertsin taajuudella ja 64 bitillä, mikä takaa myös audiofiilitasoisen mittauksen.

Yamaha R-N1000A:n ja R-N800A:n, on tarkoitus saapua jälleenmyyjille heinäkuussa 2023. Yamaha R-N800A:n suositushinta on 1 099 euroa, kun taas R-N1000A maksaa 1 599,00 euroa.

yamaha.com