watchOS 10 on uusin versio watchOS-käyttöjärjestelmästä, joka toimii Apple Watchissa. Kesäkuussa 2023 WWDC:ssä esitelty watchOS 10 julkaistaan julkisesti syyskuussa yhdessä uusien Apple Watch -mallien kanssa.

Käyttöjärjestelmäpäivitys uudistaa Apple Watchin käyttöliittymän keskittyen widgetteihin, jotta saat enemmän tietoa yhdellä silmäyksellä. Mukana on myös tärkeiden sovellusten uudelleensuunnittelua, päivitettyjä kellotauluja, uusia treeniominaisuuksia ja paljon muuta.

watchOS 10 lisää Smart Stackin, joka sisältää valikoiman widgettejä, jotka näyttävät eniten tarvitsemasi tiedot. Apple Watch oppii ajan mittaan, mitä sovelluksia käytät ja milloin, ja mukauttaa näkemääsi sisältöä. Päivän alussa saatat esimerkiksi nähdä päivän sään, jonka jälkeen näet päivän ensimmäisen tapahtuman. Smart Stackiin pääsee helposti käsiksi kääntämällä Digital Crownia, ja voit selata kaikkia käytettävissä olevia widgettejä jatkamalla vierittämistä.

Applen tarkoituksena on, että Smart Stackia käytetään yhdessä yksinkertaisempien kellotaulujen kanssa, jotka eivät tarjoa yhtä paljon komplikaatioita. Monet sovellukset on uudistettu kokonaan, ja niiden muotoilu on entistä yksinkertaisempi ja enemmän tietoa sisältävä. Esimerkiksi Sää näyttää nykyisen sijaintisi lämpötilan ja olosuhteet, ja saat myös tunnin ennusteen.

Sovellukset, kuten Koti, Kartat, Viestit, Maailmankello, Aktiviteetti ja Varastot, ovat saaneet uudistetun ulkoasun, jossa on enemmän tietoa. Apple antaa myös uuden muotoilukielen kolmansien osapuolten sovelluskehittäjien käyttöön.

Uusia kellotauluja on kaksi: Snoopy. Palette näyttää kellonajan eri väreillä kolmella päällekkäisellä kerroksella, joiden värit vaihtelevat, kun taas Snoopy-katselukuvassa on hahmoja suositusta Peanuts-sarjakuvasta.

Pyöräilijöille Apple lisää kehittyneitä mittareita, näkymiä ja kokemuksia. Pyöräilyharjoitukset näkyvät iPhonessa Live Activitynä, joka tarjoaa koko ruudun näkymän tiedoista, kuten sykevyöhykkeet, korkeus, kilpailureitti ja pyöräilynopeus. Tämä näkymä on hyödyllinen niille, jotka kiinnittävät iPhonensa pyöräänsä.

Apple Watchin pystyy nyt yhdistämään Bluetooth-yhteensopiviin pyöräilylisävarusteisiin mitatakseen pyöräilyn tehon ja tahdin, ja se mahdollistaa myös tuet harjoitusnäkymille, kuten tehovyöhykkeille. Uusien algoritmien avulla, jotka yhdistävät yhdistettyjen antureiden tietoja, Apple Watch voi arvioida toiminnallisen kynnystehon eli korkeimman pyöräilyintensiteetin, jonka pyöräilijä voisi teoriassa ylläpitää tunnin ajan.

Retkeilijöille on Kompassi-sovelluksessa Viimeisin matkapuhelinyhteys -reittipiste -vaihtoehto, joka arvioi viimeisen paikan, jossa sinulla oli matkapuhelinyhteys, mikä on hyödyllistä, kun haluat palata paikkaan, jossa on palvelua, ja tarkistaa viestit tai soittaa puhelun. Viimeisin hätäpuhelu Waypoint arvioi, missä laitteellasi oli viimeksi yhteys johonkin operaattoriverkkoon hätäpuhelua varten.

Kompassi-sovelluksen päivitetty korkeusnäkymä käyttää korkeusmittaritietoja tarjotakseen kolmiulotteisen näkymän tallennetuista reittipisteistä. Apple Mapsissa Yhdysvalloissa Apple Watch pystyy näyttämään topografisen kartan, joka sisältää korkeusviivat, kukkuloiden varjostuksen, korkeustiedot ja kiinnostavat kohteet. Käyttäjät voivat paikantaa läheiset polut ja polkujen päätepisteet tietojen avulla, jotka sisältävät polun pituuden, tyypin ja vaikeusasteen.

Mindfulness-sovellukseen Apple lisäsi mielialojen ja tunteiden kirjaamiseen tarkoitetun ominaisuuden, joka tarjoaa yleiskuvan mielenterveydestä ja auttaa käyttäjiä määrittämään, miten hengitysharjoitukset, harjoittelu ja uni vaikuttavat mielialaan. Apple Watchista kerätyt tiedot näkyvät Health-sovelluksessa. Lääkkeet-sovellus voi nyt lähettää seurantamuistutuksia, jos lääkettä ei ole kirjattu 30 minuuttia sen suunnitellun ajan jälkeen uuden kriittisten muistutusten ominaisuuden avulla.

Lapsille, joilla on Apple Watch -älykello, Apple Watch voi mitata päivänvalossa vietettyä aikaa ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla varmistaakseen, että lapset viettävät vähintään 80-120 minuuttia ulkona, mikä vähentää likinäköisyyden tai likinäköisyyden riskiä.

NameDrop, uusi SharePlay-ominaisuus, antaa sinun jakaa yhteystietosi jonkun kanssa pitämällä Apple Watchia lähellä henkilön iPhonea. Apple Watchista Apple Watchiin -jakotoiminto löytyy Yhteystiedot-sovelluksen Jaa-painikkeen kautta.

Apple toi Offline-kartat iPhoneen, ja offline-karttoja voi katsella iPhoneen liitetyssä Apple Watchissa. Ryhmä FaceTime-äänipuhelut ovat nyt tuettuja Apple Watchissa, ja FaceTime-videoviestejä voi katsella myös kellossa.

Jos tilaat Apple Fitness+ -ohjelman, voit käyttää Mukautettuja suunnitelmia saadaksesi mukautetun harjoitus- tai meditaatioaikataulun päivän, keston ja harjoitustyypin perusteella, ja lisäksi tarjolla on Stacks-vaihtoehto, jonka avulla voit valita useita harjoituksia ja Audio Focus -tila, joka asettaa etusijalle joko musiikin tai valmentajien äänien voimakkuuden.

Kehittäjille on tarjolla uusia sovellusrajapintoja nopean nopeuden ja kiihtyvyyden havaitsemiseen, kuten golfmailaa tai tennismailaa heilutettaessa, jotka voidaan sisällyttää sovelluksiin. Kehittäjät voivat luoda mukautettuja harjoituksia, jotka voidaan tuoda Workout-sovellukseen, ja pyöräilyn nopeus-, askeltiheys- ja tehomittareita varten on olemassa API:t.

watchOS 10 on nyt rekisteröityneiden kehittäjien saatavilla, ja Apple aikoo julkaista julkisen beta-version heinäkuussa. Virallinen julkaisu seuraa syyskuussa.

apple.com