Huawei esitteli Watch 4:n ja Watch 4 Pron eSIM-tuella 9. toukokuuta. Yhtiö ei tuolloin paljastanut mitään yksityiskohtia puettavien laitteiden saatavuudesta, mutta nyt älykello julkaistiin ennakkomyyntiin Suomessa.

Huawein Watch 4 ja Watch 4 Pro -älykellojen terveystoimintoihin lukeutuvat esimerkiksi EKG-toiminto, 8-kanavainen optinen sykeanturi, TruSeen 5.0+ -sykemittausjärjestelmä ja rytmihäiriöiden PPG-analysointi. Näiden teknologioiden yhdistelmä mahdollistaa useiden sydämen terveydestä kertovien tekijöiden seurannan ja voi varoittaa käyttäjää etukäteen sydämen terveysriskeistä. Kelloissa on myös uusi Respiratory Check -toiminto. Erityinen algoritmi analysoi keuhkojen hyvinvointia esimerkiksi hengitystiheyden, SpO2-tulosten ja yskän äänien avulla sekä tietoa tupakoinnista tai ilmansaasteista hyödyntäen.

Mittausten, kuten sykkeen ja happisaturaation, lisäksi kellossa on EKG, valtimon jäykkyydentunnistus, stressitasot, ihon lämpötila ja keuhkojen toiminta. Health Glance- ja Health Trends -toiminnoilla käyttäjä saa yleiskatsauksen mittauksiin ja hyvinvointiinsa.

Kuntoiluun on yli 100 harjoittelutilaa, mukaan lukien suosituimmat lajit, kuten juoksu, pyöräily ja uinti. Watch 4 -kellot kestävät suolavettä, lämpötilanvaihteluita sekä iskuja.

Watch 4 -sarjan älykelloissa on myös päivitetty käyttöliittymä, joka lehtimäinen asettelu tekee tietojen selauksesta ja sovellusten valitsemisesta helpompaa. eSIM-yhteensopivuus mahdollistaa itsenäiset puhelut ja viestit. Varustukseen kuuluu myös Huawein ensimmäinen kelloille tarkoitettu karttasovellus, Petal Maps Watch Edition, jolla navigointi onnistuu ilman puhelinta.

Watch 4 Pro -kellomallin akunkesto on keskivertokäytössä ja Standard-tilassa 4,5 päivää. Watch 4 -kellomallin akunkesto taas on keskivertokäytössä ja Standard-tilassa kolme päivää. Mahdollisimman pitkää akunkestoa kaipaavat voivat vaihtaa Ultra-long Battery Life -tilaan, jolla Watch 4 Pro- ja Watch 4 -kellomallien akunkestot nousevat 21 ja 14 päivään. Virransäästötilassa esimerkiksi urheilutila ja terveyden seuranta ovat edelleen käytettävissä.

Molemmissa malleissa on 1,5-tuumainen LTPO AMOLED-näyttö (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), tuki vapaasukellukselle jopa 30 metrin syvyyteen, 5 ATM vedenpitävyysluokitus uidessa sekä IP68-luokitus. Huawei Watch 4 Prossa on safiirikristalli näytön pintana sekä entistä vahvempi titaanirakenne. Huawei Watch 4:n rakenne on ruostumatonta terästä.

Huawei Watch 4:n runko on kooltaan 46 millimetriä ja Huawei Watch 4 Pron 48 millimetriä. Oikealta sivulta löytyy pyöritettävä kruunupainike sekä toinen toimintopainike. Paksuutta Huawei Watch 4:llä on 10,9 millimetriä ja painoa 48 grammaa.

Huawei Watch 4 -älykellot tulevat Suomessa ennakkomyyntiin torstaina 8. kesäkuuta. Kauppojen hyllyille laitteet laskeutuvat 22. kesäkuuta. Watch 4 -mallin suositushinta on 449 euroa ja Watch 4 Pro -mallin suositushinta on 549 euroa.

huawei.com