Johtava äänentoistolaitteiden valmistaja Klipsch on ilmoittanut julkaisevansa kaksi uutta aktiivikaiutinta: Klipsch R-40PM ja Klipsch R-50PM. Aktiivikaiuttimina molemmat mallit sisältävät integroidun vahvistimen eli niitä ei tarvitse liittää ulkoiseen vahvistimeen.

Kaiuttimet voidaan helposti liittää toisiinsa mukana tulevalla kaapelilla ja liittää pistorasiaan. Liitettävyyden osalta kaiuttimista löytyy Bluetooth-yhteys langatonta suoratoistoa varten sekä liitäntämahdollisuudet CD-soittimeen, 3,5 mm:n, optisen tai USB-liitännän kautta. R-40PM sekä R-50PM sisältävät phono RIAA-etuvahvistimen, joten voit liittää ne levysoittimeen.

Molempien kaiuttimien sisältä löytyy myös vaikuttavia ominaisuuksia. Phono-etuvahvistimen ja vahvistimen lisäksi kaiuttimet sisältävät laadukkaat elementit: R-40PM:ssä on 100 mm:n TCP-bassoääni ja 25 mm:n LTS-alumiinidiskantti, kun taas R-50PM:ssä on suurempi 130 mm:n TCP-bassoääni samalla 25 mm:n diskantilla.

Yksi suurimmista parannuksista aiempiin R-41PM- ja R-51PM-malleihin verrattuna on bassotoiston tehostuminen uusissa malleissa. R-40PM pystyy toistamaan 60 Hz taajuuksia, kun taas R-50PM yltää matalammalle 55 Hz. R-40PM tarjoaa yhteensä 70 W tehoa, kun taas R-50PM:ssä on runsaat 120 W. Lisäksi kaiuttimissa on Dynamic Bass Equalizer, joka optimoi basson suorituskyvyn reaaliajassa ja takaa täydellisen bassotoiston äänenvoimakkuudesta riippumatta.

Syvemmän bassovasteen saavuttamiseksi Klipsch on lisännyt kaiuttimien kokoa, koteloita syventämällä. R-40PM on 28 prosenttia syvempi kuin edeltäjänsä R-41PM, kun taas uusi R-50PM on lisännyt syvyyttä 27 prosenttia. Molemmat mallit ylpeilevät päivitetyllä, reunasta reunaan ulottuvalla Tractrix-muotoilulla suuntaimella, joka parantaa äänikentän kattavuutta, taajuuskaistan leveyttä ja suuntaavuuden hallintaa. Tämä mahdollistaa äänen tehokkaamman suuntaamisen ja esittämisen halutulla tavalla kuunteluhuoneessa.

R-40PM-mallin hinta on noin 600 euroa, kun taas hieman kalliimpi R-50PM maksaa noin 700 euroa parilta

klipsch.com