Spotify aikoo huhujen mukaan lanseerata pitkään odotetun “Supremium” tilausmuodon vielä tämän vuoden aikana. Uuden tilausmuodon odotetaan tarjoavan monia odotettuja ominaisuuksia, kuten korkeamman ja häviöttömän äänenlaadun sekä laajennetun valikoiman äänikirjoja. Vaikka Spotify ilmoitti jo helmikuussa 2021 aikovansa tuoda häviöttömän äänenlaadun käyttäjilleen “Spotify Connect” -nimikkeen alla, tätä ei tähän mennessä ole tapahtunut.

Supremium-tilaus ei ainoastaan tarjoa HiFi-ääntä, vaan myös antaa tilaajille pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja. Sen sijaan, että äänikirjoja myytäisiin erikseen, Spotify suunnittelee sisällyttävänsä ne tilauspakettiinsa. Premium-jäsenet pääsevät nauttimaan tietystä määrästä ilmaisia tunteja tai äänikirjoja joka kuukausi.

Gustav Söderström, Spotifyn johtaja, kommentoi tulevia suunnitelmia haastattelussa The Vergelle. Söderström myönsi, että häviöttömän äänen tuominen on viivästynyt, mutta vakuutti, että se on edelleen työn alla. Hän korosti, että kun Spotify alun perin ilmoitti aikomuksistaan tuoda häviöttömän äänen, se aiheutti merkittäviä muutoksia alalla. “Me tulemme toteuttamaan sen”, Söderström vakuutti, “mutta teemme sen tavalla, joka on järkevä sekä meille että kuuntelijoillemme. Alan muuttuessa meidän täytyi sopeutua.”

Vaikka Supremium-tilauksen virallista julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu, raportit viittaavat siihen, että lanseeraus alkaa muualta kuin Yhdysvaltojen. Spotify Supremium-tilausmuoto on valmis mullistamaan suoratoistosovellukset tarjoamalla käyttäjilleen entistä paremman äänenlaadun sekä pääsyn monipuoliseen äänikirjojen valikoimaan. Musiikin ja kirjallisuuden ystävät odottavat innolla palvelun julkaisua.

spotify.com