Huhtikuussa Tidal ilmoitti jälleen lisäävänsä korkearesoluutioisia FLAC-striimejä (Free Lossless Audio Codec) katalogiinsa. Suoratoistopalvelun toimitusjohtaja on nyt vahvistanut niiden lisäämisen alkaneen.

Jesse Dorogusker vahvisti Redditissä, että FLAC-striimit – avoimen lähdekoodin muoto jopa 24-bitin/192kHz:n laadussa ovat nyt saatavilla Tidalin Early Access Program (EAP) -käyttäjille iOS:llä. Jos kuulut tähän ryhmään, päivitä vain beta-sovelluksesi ja valitse uusista ”Ääni ja toisto” asetuksista korkein laatu.

Dorogusker sanoi palvelun tarjoavan tällä hetkellä yli kuusi miljoonaa kappaletta korkearesoluutioisina FLAC-tiedostoina ja että he “työskentelevät aktiivisesti jakelijoiden, levy-yhtiöiden ja artistien kanssa lisätäkseen päivittäin lisää sisältöä tällä formaatilla”. Oletettavasti tämä luku siis kasvaa elokuuhun mennessä. Vastaavasti Amazonin hi-res Music HD -palvelussa on tällä hetkellä yli seitsemän miljoonaa korkearesoluutioista FLAC-kappaletta.

Tidalilla on jo yli 100 miljoonaa CD-laadun (16-bitti/44,1 kHz) FLAC-striimiä kirjastossaan HiFi- ja HiFi Plus -tilaajien iloksi, joten tämä FLAC-tuen laajentuminen korkearesoluutioiseen alueeseen täydentää loogisesti sen valikoimaa ja tarjoaa korkearesoluutioisen laadun entistä helpommin saataville.

Doroguskerin viimeisin lausunto ei anna tarkkaa päivitystä Tidalin nykyisistä MQA-teknologialla toimivista striimeistä – joita palvelu on tarjonnut korkearesoluutioisena äänivaihtoehtona tilaajilleen vuodesta 2017 lähtien; aiemman ilmoituksensa mukaisesti hän silti korosti, että palvelu “jatkaa useiden formaattien tukemista varmistaakseen mahdollisimman paljon korkearesoluutioista sisältöä”. Joten siinä ei ole muutosta – MQA-teknologiaa tuetaan edelleen (jos se edelleenkin jatkaa olemassaoloaan äskettäisten uutisten jälkeen), mutta se on joutunut himan taustalle. Dorogusker kuitenkin totesi, että Tidal on valinnut FLACin suosituimmaksi formaatiksi korkean resoluution äänelle. Toimitusjohtaja on luvannut antaa päivityksen seuraavan kuukauden aikana kuinka beta-testaus etenee ja näkemyksiä lisämuutoksista, joita suunnittelemme. Tidalin tilaajat voivat siis odottaa lisää (tai parannettuja) ominaisuuksia tulevaisuudessa.

HiFi Plus -tilaajille ominaisuuden saatavuus ei ole kaukana, sillä Dorogusker ilmoitti sen lisättävän kaikille HiFi Plus -käyttäjille elokuussa.

tidal.com