Samsungin XR-lasien on tarkoitus kilpailla Applen julkaisemien Vision Pron lasien kanssa. Julkaisua on siirretty “yhdellä tai kahdella neljänneksellä” aiemmasta ilmoitetusta alkuvuoden 2024 julkaisutavoitteesta, kertoo SBS Bizin raportti.

Samsung ilmoitti helmikuussa kehittävänsä XR-laseja yhteistyössä Qualcommin ja Googlen kanssa, joista ensimmäinen toimittaa laitteen piirisarjan ja jälkimmäinen lasien käyttöjärjestelmän. Raportin mukaan Samsung Electronics ilmoitti äskettäin näyttöjen valmistuskumppaneilleen Samsung Displaylle ja Kiinan BOE:lle lykkäävänsä XR-laitteiden julkaisua.

Samsungin kerrottiin toivoneen valmiiden näytekappaleiden olevan saatavilla tämän vuoden loppuun mennessä ja tavoitteena oli massatuotanto ensi vuoden alusta lähtien. Tämä on ilmeisesti lykkääntynyt noin yhdellä tai kahdella neljänneksellä eli kolmesta kuuteen kuukauteen.

Raportissa viitataan viralliseen lähteeseen, jonka mukaan päätös viivästyttämisestä tehtiin johtuen Apple Vision Pron julkistamisemisesta viime kuun alussa Apple Worldwide Developer Conference -tapahtumassa. “Olemme päättäneet tarkistaa kaikki sisäiset tekniset tiedot ja suorituskyvyn, kuten uuden XR-tuotteen muotoilun ja näytön”, kertoi virallinen lähde SBS Bizille.

Jos raportti pitää paikkansa, on mielenkiintoista nähdä, kuinka Samsung pyrkii korkean hintaluokan markkinoille ja kilpailee Applen 3 500 dollarin VR -lasien kanssa. Korealainen teknologiajätti kilpailee mieluummin siis premium-luokan XR-lasimarkkinoilla Applen kanssa kuin Meta:n tulevien Quest 3 VR lasien kanssa, jotka on määrä julkaista syksyllä 2023 hintaan 500 dollaria.

samsung.com
apple.com