Yamaha on julkistanut uuden True X Surround -järjestelmän. Mukana on kaksi uutta soundbaria, jotka on suunniteltu toimimaan joko yhdessä True X -kaiuttimien kanssa tai erillään itsenäisinä laitteina.

Uudet True X -soundbarit tulevat kahdessa eri versiossa: SR-X50A ja SR-X40A. Ainoa huomattava ja oleellinen ero näiden välillä on se, että SE-50A mukana tulee SW-X100A-subwooferi. Muuten molemmat soundbarit ovat samanlaisia. Niissä on kuusi kaiutinta ja ensimmäistä kertaa Yamaha-soundbarissa käytetyt racetrack-ajurit. Kaksi kaiuttimista on ylös suunnattu Dolby Atmos -tuen avuksi. Soundbarissa on myös kaksi sisäänrakennettua subwooferia.

Yamaha True X -soundbarit sisältävät 66, 52 ja 75 mm elementit. Molemmat mallit käyttävät takaa suuntautuvia äänikammioita ja erityisesti valmistettuja bassorefleksiputkia, joiden avulla Yamaha kehuu luovansa “huomattavan tilavan äänikokemuksen”. Soundbar kaiuttimet ovat yhteensopivia palveluiden kuten Amazon Music, Spotify Connectin ja Tidalin kanssa, ja niissä on Bluetooth- ja Apple AirPlay 2 -tuki. True X -soundbarit sisältävät myös Yamahan Sound Bar Controller -sovelluksen, jonka avulla voit hallita ja hienosäätää asetuksia puhelimella tai tabletilla. Lisäksi niihin on integroitu Alexa ja Multi-Room Music -ominaisuus.

Sounbarien lisäksi julkaistiin myös Yamaha WS-X1A langattomat kaiuttimet. Ne ovat pienet ja kevyet kaiuttimet, jotka on suunniteltu myös kannettaviksi yksittäisiksi kaiuttimiksi muualla talossa. Niissä on 55 mm:n elementti ja 10 W:n äänenlähtö. Ne tukevat myös Yamahan Clear Voice -toimintoa sekä erilaisia äänitiloja. Kaiuttimissa on IPX7-vesitiiveysluokitus ja noin 12 tunnin akunkesto.

True X -järjestelmässä on myös SW-X100A langaton subwoofer, joka toimitetaan yhdessä SR-X50A:n kanssa. Se sisältää 160 mm:n elementin ja 100 W:n vahvistimen suljetussa kotelossa.

Uusi Yamaha True X -sarja julkaistaan syyskuun alussa ja värivaihtoehdot ovat musta, harmaa ja valkoinen. Itsenäisinä tuotteina SR-X50A:n suositushinta on 999 euroa ja SR-X40A:n hinta on 649 euroa. WS-X1A-kaiuttimet ovat 169 euroa kappaleelta.

yamaha.com