Yamaha julkaisi kaksi uutta soundbaria. SR-B40A-soundbar langattomalla subwooferilla ja SR-B30A-soundbar sisäänrakennetuilla subwooferilla ovat uusimmat lisäykset Yamahan Dolby Atmos -sounbarien valikoimaan.

“Kasvu Dolby Atmosin käytössä, oli sitten kyse leffailloista, suosikkisarjojen maratonkatselusta, musiikin nauttimisesta tai pelaamisesta, on muuttanut olennaisesti tapaa, jolla koemme kotiteatterijärjestelmät”, sanoo Alex Sadeghian, Yamahan Consumer Audio -johtaja Amerikan osastolta. “Uudet B40- ja B30-sounbarit on suunniteltu helpottamaan immersiivisen ääniympäristön luomista, joka todella saa Dolby Atmos -sisällön elämään.”

SR-B30A ja SR-B40A ovat suunniteltu panostaen äänenlaatuun. Nämä uudet mallit tarjoavat poikkeuksellisen selkeyden, yksityiskohdat sekä tilan tuntua toistaen äänen korkealla tarkkuudella. SR-B30A sisältää kaksi sisäänrakennettua subwooferia ja bassorefleksisuunnittelun, joka tuottaa täyden taajuusalueen yhdestä rungosta. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan pienempiin olohuoneisiin, makuuhuoneisiin sekä oleskelutiloihin. SR-B40A astuu askeleen eteenpäin langattomalla subwooferilla, joka voidaan sijoittaa optimaalisen äänenlaadun saavuttamiseksi.

Mallien houkuttelevimpia ominaisuuksia ovat niiden mukautettavat ääniasetukset. Voit muokata ääntä sisällön tai henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan neljällä äänitilalla, erillisellä subwooferin äänenvoimakkuuden säädöllä ja säätää äänitasapainoa sovelluksessa. Yamahan Clear Voice -tekniikka parantaa puheen selkeyttä, kun taas Bass Extension tarjoaa voimakkaampia matalan taajuuden ääniä.

Mallit tarjoavat yksinkertaisen asennuksen, yhden kaapelin HDMI-yhteyden television ja äänipalkin välillä käyttäen eARC/ARC-tekniikkaa. HDMI CEC:n avulla käyttäjät voivat hallita perustoimintoja, kuten virta päälle/pois, äänenvoimakkuus ja mykistys television kaukosäätimellä. Äänipalkit toimitetaan kaukosäätimen kanssa. Myös ilmainen saatavilla oleva iOS- ja Android-sovellus muuttaa älypuhelimen tai tabletin kaukosäätimeksi.

Soundbarit tarjoavat useita ominaisuuksia kuten Dolby Atmos, Dolby True HD, Dolby Digital Plus ja muita äänikäsittelyominaisuuksia. SR-B40A sounbarissa on neljä 1,75 tuuman kokoista kartioelementtiä ja kaksi 1 tuuman kaiutinelementtiä sekä 6,25 tuuman elementti subwooferissa. SR-B30A soundbarissa on neljä 1,75 tuuman kokoista kartioelementtiä, kaksi 1 tuuman kaiutinelementtiä sekä kaksi 3 tuuman kartioelementtiä bassorefleksisuunnittelulla. Molemmissa sounbaareissa on standardi, elokuva, peli ja stereo -äänitilat sekä hyvät hallintavaihtoehdot, kuten äänipalkin yläpaneelin ohjauspainikkeet, kaukosäädin ja ladattava Sound Bar Remote -sovellus iOS- ja Android-laitteille. Myös Bluetooth-yhteys löytyy molemmista helppoa musiikin suoratoistoa varten sekä vaihtoehdot pöytä- tai seinäkiinnitykselle.

SR-B40A hinta on 499 euroa ja SR-B30A hinta on 349 euroa. Ne saapuvat myymälöihin elokuussa 2023.

yamaha.com