EISA – Expert Imaging and Sound Association on jälleen valinnut vuoden parhaat äänen- ja kuvantoisto-, mobiili-, kamera- ja autohifi-tuotteet.


Expert Imaging and Sound Association (EISA) on kansainvälinen yhteisö, joka koostuu 61:stä hifi, kotiteatteri, AV, kamera ja valokuvaus, autohifi ja mobiililaitteiden erikoislehdestä ja verkkosivustosta, 20 eri maasta, Euroopasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta, Japanista, Hongkongista ja Intiasta.

EISAn jäsenet jakautuvat edustamiensa aihealueiden mukaan kuuteen asiantuntijaryhmään. Suomesta EISA:n jäseninä ovat AVPlus, Hifimaailma ja Kamera-lehti.

EISA valitsee vuosittain edellämainittujen tuoteryhmien parhaat tuotteet, jotka edustavat tuoteryhmässään parasta laatua, suorituskykyä, hintalaatusuhdetta ja/tai innovatiivisuutta. EISA-palkittu tuote on aina asiantuntijoiden testaama, varma ja luotettava valinta.

Tänä vuonna EISAn jäsenet osallistuivat muun muassa yli 30 webinaariin ja tuotepresentaatioon, ja saivat testatakseen suuren määrän uusia tuotteita. Ja tietenkin prosessissa ovat mukana kaikki vuoden aikana testatut muut tuotteet. Valintaprosessi on testaamista, mittauksia, tietojen vaihtoa, keskustelua ja pitkiä webinaareja.

Lopputulemana jälleen nämä upeat EISA Awards -valinnat 2023-2024.


HOME THEATER EXPERT GROUP

EISA BEST BUY AV RECEIVER 2023-2024

Onkyo TX-RZ50

Onkyon TX-RZ50 AV-vastaanotin tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, mukaan lukien koko taajuuskaistan kattavan, kiitellyn Dirac Live -huonekorjauskalibroinnin. Onkyo onnistuu tuomaan esiin jokaisen yksityiskohdan Dolby Atmos- ja DTS:X-elokuvien ääniraidoista, ja tarjoaa 11-kanavaisen prosessoinnin monikanavaäänelle. Dynamic Audio Amplification -vahvistimen yhdeksän kanavaa tarjoavat suuren tehon, joka takaa dynaamisen ja voimakkaan äänentoiston.

Lisäksi laitteessa on kaksisuuntainen Bluetooth-yhteys, Apple AirPlay 2, Chromecast ja DTS Play-Fi -monihuonejärjestelmä. Onkyon Controller-sovellus ja Dirac-sovelluksen valinnainen käyttö tekevät laitteen käytöstä helppoa ja vaivatonta.


EISA AV RECEIVER 2023-2024

Primare SPA25

Primare on tehnyt toivotun paluun AV-vastaanottimien markkinoille luomalla monikanavaisen, elämyksellisen äänentoistolaitteen, joka ihastuttaa sekä elokuvien että musiikin toistossa. Yhdeksän kanavan suunnittelu perustuu energiatehokkaaseen Hypex Class D -vahvistukseen ja tukee etukaiuttimien kaksinkertaista vahvistusta. SPA25:n ääni yhdistää herkkyyden ja dynaamisen iskun, basson voimakkuuden sekä saumattoman äänimaiseman – kaikki valmiina hienosäätöön Dirac Liven ohjelmiston avulla. Muut ominaisuudet, kuten yhtiön arvostettu, korkean resoluution Prisma-suoratoistusalusta ja laadukas USB-DAC-tulo, tyydyttävät kaksikanavaiset audiofiilit. Lopuksi, SPA25:n elegantti tyyli ja huippuluokan rakennuslaatu varmistavat sen näyttävän yhtä hyvältä kuin se kuulostaa.


EISA PREMIUM AV RECEIVER 2023-2024

Denon AVC-A1H

Denonin AVC-A1H edustaa huippuluokan nykyaikaista AV-vastaanotinsuunnittelua. Siinä yhdistyvät 15.4-kanavainen prosessointi ja 15-kanavainen tehovahvistin, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan vaativimpiin kotiteatterijärjestelmiin. Denonin “A1”-luokan laatuvaatimukset korostuvat tässä vahvistimessa: massiivinen toroidimuuntaja, erillinen virtalähde DAC-osalle, 32-bittinen DSP ja optimoitu piirilevyrakenne. Kun tähän yhdistetään Audyssey MultEQ XT ja Dirac Live -kalibrointimahdollisuudet, tuloksena on referenssitason äänenlaatu sekä elokuvien että musiikin toistossa. Denonin lippulaivavahvistin yhdistää voiman ja laajuuden huimaan tarkkuuteen sekä yksityiskohtaisuuteen. Se on vertaansa vailla monikanavaisissa integroiduissa AV-vahvistimissa.


EISA SOUNDBAR SYSTEM 2023-2024

Yamaha True X series

Yamaha True X on monipuolinen kotiteatterijärjestelmä, joka tarjoaa joustavuutta eri käyttötarkoituksiin. Sarja koostuu SR-X40A soundbar-kaiuttimesta, SW-X100A -subwooferista ja WS-X1A -surround-kaiuttimista. Nämä komponentit yhdistyvät langattomasti tuottaen autenttisen 3D-äänielämyksen, olipa kyse elokuvien äänimaailmasta, Atmos-elokuvista, peleistä tai musiikista. Koteloiden kangasverhoilu luo tyylikkään ilmeen. Laitteiden hallinta on helppoa joko mukana tulevalla kaukosäätimellä, sovelluksen kautta tai käyttämällä äänikomentoja. Lisäksi sarjan takakaiuttimet voidaan tarvittaessa käyttää erillisinä, kannettavina ja vesitiiviinä Bluetooth-kaiuttimina.


EISA BEST BUY SOUNDBAR 2023-2024

JBL Bar 300

JBL Bar 300 on suunniteltu tuomaan merkittävää parannusta taulutelevisioiden äänentoistoon kompaktissa ja helposti sijoitettavassa muodossa – ja kaiken lisäksi erinomaiseen hintaan. Kuuden kaiutinelementin ja sisäänrakennetun vahvistimen yhdistelmä takaa laadukkaan äänen. Lisäksi Bar 300 hyödyntää MultiBeam-tekniikkaa sekä Dolby Atmos -dekoodausta luodakseen tasapainoisen, laajan äänimaailman, jossa ääniefektit sijoittuvat tarkasti. JBL:n uuden kauko-ohjaimen ja sovelluksen ansiosta Bar 300:n ääniasetusten säätäminen, automaattinen kalibrointi sekä musiikin suoratoisto onnistuvat vaivattomasti. JBL Bar 300 on yksi luokkansa parhaista soundbareista.


EISA SOUNDBAR 2023-2024

Loewe klang bar3 mr

Loewen klang bar3 mr yhdistää tyylikkään muotoilun ja huippuluokan äänentoiston, mukautuen erilaisiin sisustuksiin. Dolby Atmos -yhteensopiva 3.1-kanavainen soundbar tarjoaa syvällisen ja ympäröivän äänimaailman niin TV-katseluun kuin musiikillekin. Kaksi sisäänrakennettua 100 mm subwooferia takaa vakuuttavan bassotoiston ilman erillistä laitetta, mutta halutessaan siihen voi liittää langattoman subwooferin ja takakaiuttimet entistä syvemmän surround-kokemuksen saavuttamiseksi. Klang bar3 mr käyttää DTS Play-Fi -alustaa monipuoliseen suoratoistoon ja monihuonejärjestelmään. Lisäksi viiden kanavan linjalähdöt mahdollistavat järjestelmän laajentamisen aktiivijärjestelmäksi audiofiilien vaatimuksiin.


EISA PREMIUM SOUNDBAR 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound Theatre

Hyödyntäen useita kaiutinelementtejä, kuten koaksiaalista keskikaiutinta ja kahta 165 mm bassoelementtiä, Beosound Theatre luo laajan ja tasapainoisen äänimaailman, joka erittelee tarkasti äänen yksityiskohdat ja tuottaa voimakkaan basson. Elokuvien ääni toistuu immersiivisesti ja vaikuttavasti. Myös musiikki kuulostaa upealta, joko stereona tai Dolby Atmos -koodattuna, erityisesti keskialueen erinomaisen toiston ansiosta. Monipuolisiin liitäntöihin kuuluvat neljä HDMI-tuloa sekä langallinen ja langaton PowerLink B&O:n kaiuttimille. Soundbaria on helppo käyttää erillisen sovelluksen avulla, joka mahdollistaa myös suoratoistopalveluiden käytön. Beosound Theatren muotoilu on mukautettavissa, joten se sopii erikokoisten televisioiden kanssa.


EISA HOME THEATRE POWER AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity M6x 250.7

Tämä monikanavainen ihme on suunniteltu highend-kotiteatterin tehoa vaativille kaiuttimille. M6x 250.7 tarjoaa kaikkiin seitsemään kanavaa tehoa 150 wattia, yhdistäen suuren dynamiikan sekä voimakkaan, läpinäkyvän ja rikkaan äänentoiston. Vahvistin on sijoitettu tukevaan metallikoteloon, jossa on paksu alumiininen etupaneeli. Laite sisältää kaksi Musical Fidelityn “Super Silent” -toroidimuuntajaa, jotka syöttävät virtaa seitsemälle erilliselle vahvistinmoduulille, joista jokaisella on oma jäähdytysjärjestelmänsä. Laitteessa on bi-amp-mahdollisuus ketjutettujen ulostulojen ansiosta, ja käyttäjä voi valita joko balansoidut tai balansoimattomat liitännät.


EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2023-2024

Perlisten D212s

Perlisten D212s -aktiivisubwoofer tarjoaa vaikuttavat tekniset ominaisuudet. Siinä on kaksi erikoissuunniteltua, järeää 300 mm subwoofer-elementtiä push-pull-asetelmassa, 2,4 kW vahvistin ja alle 20 hertsiin ulottuva toisto. Mutta tekniset tiedot kertovat vain osan tarinasta. D212s tuottaa nopeaa, tarkkaa, dynaamista ja samalla hienovaraista toistoa. Se kykenee toistamaan matalat ääniefektit vakuuttavalla voimalla, samalla kun pienimmätkin yksityiskohdat tulevat esiin, olipa äänen voimakkuus suuri tai pieni. Tässä on keskeisessä roolissa Perlistenin edistyksellinen DSP, joka yhdessä sovelluksen kanssa mahdollistaa äänen säätämisen kuunteluympäristön mukaan – sisältäen myös parametrisen EQ:n. Perlisten D212s on subwoofer, joka yhdistää voiman ja älykkyyden.


EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Series

KEF:n highend-kaiuttimiin kehitetty teknologia, mukaan lukien uusimman sukupolven Uni-Q -elementit ja niiden metamateriaali-teknologia (MAT) ovat nyt saatavavana uudessa R-sarjassa. Seitsemästä mallista koostuva kaiutinsarja sisältää kolme lattiamallia, yhdet jalustakaiuttimet, kaksi keskikaiutinta ja Dolby Atmos -takakaiuttimet, mikä tekee siitä sopivan sekä kotiteatteri- että hifiharrastajille. Olipa kyseessä musiikki tai elokuvat. KEF R -sarjan kaiuttimet toistavat musiikin ja elokuvat dynaamisesti, yksityiskohtaisesti ja silti luonnollisesti yhdistäen syvältä kumpuavat matalat taajuudet avoimeen ja avaraan diskanttitoistoon. Kaiuttimet saa useammalla värivaihtoehdolla, mukaan lukien erikoisversiot R3-jalustakaiuttimille ja R7-lattiakaiuttimille.


EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024

Klipsch The Sevens

The Sevens on Klipschin aktiivinen jalustakaiutinmalli, jossa amerikkalaismerkin Heritage-kaiuttimista saadut design-vaikutteet kohtaavat edistykselliset ominaisuudet. Tuloksena on paketti, joka on huomattava paitsi tyyliltään ja ominaisuuksiltaan mutta myös suorituskyvyltään. Tractrix-torvikuormitteiset diskantit ja 165 millimetrin bassokeskiääniset laittaa tositoimiin räätälöity dsp ja tehokas sisäinen vahvistus. The Sevensin ääni on bassoiltaan rikas, laaja-alainen ja täynnä yksityiskohtia, ja sitä voidaan hienosäätää henkilökohtaiseen makuun Klipschin intuitiivisen Connect-sovelluksen avulla. Kattavat liitännät, kuten hdmi arc, usb-b, bluetooth, analoginen (sisältäen mm phono -riaa:n), sekä korkearesoluutioinen musiikin toisto 192 kilohertsin ja 24 bitin tasoon saakka varmistavat, että tämä järjestelmä on valmis mihin tahansa!


EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800

Ultra HD Blu-ray -levyillä ei ole edelleenkään vertaistaan, kun tavoitellaan korkealaatuista AV-elämystä, erityisesti kun ne toistetaan huippuluokan soittimella. Magnetar UDP800 on huippuluokan valinta kotiteatteriisi, tuoden mukanaan DVD-, Blu-ray- ja Ultra HD Blu-ray -toistomahdollisuudet sekä musiikkiformaatit kuten DVD-A ja SACD. Helppokäyttöiset valikot ja monipuoliset liitännät tekevät tästä levysoittimesta käyttäjäystävällisen. Sen korkealaatuinen rakenne vastaa odotuksia ja hintaluokkaansa. UDP800 toistaa 4K-levyt – olipa kyseessä sitten Dolby Vision tai HDR10+ – HDMI:n kautta terävine yksityiskohtineen ja elävine väriasteikkoineen. Musiikin toisto analogisten lähtöjen (RCA tai XLR) kautta on samalla tavalla mukaansatempaavaa. UDP800 asettuu ansaitusti luokkansa soittimien eliittiin.


HIFI EXPERT GROUP

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023–2024

MoFi SourcePoint 8

Vaikka MoFi Electronics on suhteellisen tuore nimi kaiutinmarkkinoilla, sen SourcePoint 8:n erinomainen suorituskyky kertoo siitä, että taustalla on myös runsaasti kokemusta. Tämän jalustamallin retrohenkinen ulkoasu ei muuta sitä tosiasiaa, että kyseessä on täysin nykyaikainen kaiutin, jossa hyödynnetään tunnetun kaiutinsuunnittelija Andrew Jonesin viimeisintä koaksiaalielementtiteknologiaa. Se on SourcePoint 8:n kohdalla mallinnettu tuottamaan sujuvasti integroitua suorituskykyä koko kaistalla. Yhdistettynä tehokkaaseen vahvistimeen SourcePoint 8 tarjoaa varmaa, mukaansatempaavaa toistoa, joka sopii sekä pieniin että keskikokoisiin huoneisiin, ja sen 200 millimetrin (kahdeksan tuuman) bassokeskiäänielementin voimakas basso tukee kirkasta diskanttia. Kyseessä on teknisesti innovatiivinen ja kaiken lisäksi tyylikäs kaiutin.


EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023–2024

Bowers & Wilkins 703 S3

Vaikuttava basso, yksityiskohtainen diskantti ja yhtenäinen äänimaailma ovat todiste Bowers & Wilkinsin kolmannen sukupolven 700-sarjan kehittämisessä hyödynnetystä suunnittelutaidosta, josta taas suuri osa on peräisin yrityksen huippuluokan 800 D4 -malleista. Eikä tämä voisi enempää päteä missään muualla kuin 703 S3:ssa, kapeassa lattiakaiuttimessa, joka nyt ensi kertaa on saanut päällensä diskantin yhdistettynä 165 millimetrin Aerofoil-bassoelementtiin ja 150 millimetrin Continuum-kartioiseen keskiääniseen. Tämä lattiamalli tarjoaa mukaansatempaavia ja tunnepitoisia kuunteluhetkiä ja tuo B&W:n huippusuorituskyvyn entistä paremmin saataville useammillekin musiikin ystäville. Uusi Mocha-värivaihtoehto klassisen valkoisen tai mustan lisäksi on niin ikään upea.


EISA PREMIUM FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023–2024

Perlisten R7t

Vaikka kyseessä on Perlistenin lippulaivamalli S7t:n pienempi versio, tämä lattiakaiutin on kuitenkin perinyt niin paljon isomman sisaruksensa suunnittelusta ja teknisestä dna:sta, että senkin kohdalla premium-status on selviö. Valmistajan patentoitu DPC- eli Directivity Pattern Control -järjestelmä on keskeisessä roolissa, ja mukana on huolellisesti optimoitujen keskiääni- ja diskanttikaiuttimien kolmikko ylä- ja alapuolellaan bassokeskiääni- ja bassoelementit. Nelitieperiaatteella toimiva kaiutin on saatavilla niin refleksitoteutuksella kuin suljettunakin. R7t luo laaja-alaista ja mieleenpainuvaa ääntä, jonka pohjalla on syvä ja tiukasti kontrolloitu basso, joka puolestaan yhdistyy saumattomasti rehevään keskiäänitoistoon ja upeisiin diskantin detaljeihin. Tämä kaiutin on kaiken ylistyksen arvoinen.


EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2023–2024

Wilson Audio Alexia V

Alexia V on esimerkki Wilson Audion lähestymistavasta huippuluokan kaiutinsuunnitteluun aina räätälöidyistä elementeistä ja mittatilaustyönä tehdyistä kotelomateriaaleista sen hienosäätöpotentiaaliin ja ylellisiin viimeistelyvaihtoehtoihin. Kolmitieperiaatteella toimivan Alexia V:n alempi kotelo on valmistettu patentoidusta V-materiaalista, ja siinä on sekä 200:n että 255 millimetrin bassoelementit. Niiden päällä on erilliset keskiääni- ja diskanttikaiutinkotelot, jotka molemmat ovat säädettävissä toiston täsmällistä ajallista kohdistusta varten. Alexia V:n suorituskyky voidaan siten räätälöidä mihin tahansa ympäristöön, ja kuuntelukokemus on takuulla upea: mittakaavaltaan laaja, yksityiskohdiltaan runsas ja täysin irti kaiuttimista. Yhdellä sanalla kuvattuna: ylivoimaista.


EISA WIRELESS BOOKSHELF LOUDSPEAKERS 2023–2024

KEF LSX II

EISA-palkittujen LSX-kaiuttimiensa tämänkertaisessa, toisen sukupolven päivityksessä KEF on laajentanut ominaisuuspalettia usb-c- ja hdmi arc -lisätuloilla sekä uudella langattomalla ohjausalustalla, jonka käyttö on mahdollista erinomaisen sovelluksen kautta. Sovelluksen avulla navigoidaan suoratoistopalveluissa, vaihdetaan lähteiden välillä ja päästään kattaviin taajuuskorjainasetuksiin – ja nautitaan siten LSX II:n tehokkaasta mutta luonnollisesta suorituskyvystä. Pienikokoisessa, taakse sijoitetulla refleksiaukolla varustetussa kotelossa on KEF:n mittatilaustyönä tehty Uni-Q-elementti, jonka diskanttia ja bassokeskiäänisiä ohjaavat erikseen d-luokan vahvistinmoduulit. Kaiutin on vieläpä saatavana useissa katseen vangitsevissa väreissä. LSX II voi korvata täyden räkillisen erillislaitteita – ja kuulostaa yhtä hyvältä!


EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2023–2024

System Audio Silverback 1

Silverback 1:t ovat osoitus siitä, ettei vaikuttava äänenlaatu aina vaadi suuria lattiamalleja. Ne nimittäin hyödyntävät seinäsijoitustaan tuottaakseen vaikuttavaa, bassoiltaan rikasta ääntä. System Audion kaksitiekaiuttimet kudotulla silkkikalottidiskantilla ja 133 millimetrin bassokeskiäänisellä ovat vain noin A4-sivun kokoisia, joten ne sopivat ihanteellisesti pienempiin olohuoneisiin tai ympäristöihin, joissa vaaditaan astetta hienovaraisempaa tyyliä. Sisäänrakennettu vahvistus, suorituskykyä parantava dsp ja yhteensopivuus System Audion WiSA-teknologialla toimivan langattoman Stereo Hubin kanssa silaavat Silverback 1:n käyttäjäystävällisyyden. Nämä hyvännäköiset seinälle asennettavat kaiuttimet soveltuvatkin yhtä lailla musiikin kuunteluun kuin television äänentoiston parantamiseenkin.


EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023–2024

Dynaudio Focus 50

Dynaudion highend-tason Confidence- ja Contour-kaiuttimien elementtiteknologiaa sekä Pascalin tehokasta sisäänrakennettua vahvistinta hyödyntävä kolmiteinen Focus 50 tarjoilee musiikin erinomaisella dynamiikalla ja skaalauksella. Kompromissitonta suorituskykyä tukevat kaiuttimien välinen, korkealaatuinen WiSA-liitäntä sekä Dirac Live -huonekorjaus. Tuettuina on runsas valikoima erilaisia äänilähteitä aina suoratoistopalveluista ja Roonista analogisten ja digitaalisten tulojen kautta kytkettävissä oleviin erillislaitteisiin. Mukana on myös hdmi arc. Focus 50 on täydellinen musiikkijärjestelmä, jossa aktiivisten kaiuttimien täysi potentiaali pääsee esiin – käyttäjän tarvitsee vain lisätä virtajohto ja valita neljästä kauniista viimeistelyvaihtoehdosta.


EISA HEADPHONES 2023–2024

Meze Audio 109 PRO

Ylellisistä ja palkituista isodynaamisista kuulokkeistaan tunnetun Mezen valikoimassa 109 PRO on sikäli poikkeuksellinen, että se on rakenteeltaan avoin ja varustettu 50 millimetrin dynaamisilla elementeillä. Silti sen suorituskyky onnistuu vain alleviivaamaan valmistajansa adaptoitumiskykyä: houkutteleva yhdistelmä laajaa, yksityiskohtaista äänikuvaa sekä tiukkaa, hallittua bassoa tekee 109 PRO:sta erinomaiset kuulokkeet, jotka sopivat kaikenlaiselle musiikille. Kuuloke voittaa myös ulkonäön puolella: sen akustisesti älykäs muotoilu on rakennettu ylellisten mustien pähkinäpuisten koteloiden ja ohuen, kevyen rungon ympärille. Elegantin itsestään säätyvän sangan ja veluuristen korvapehmusteiden ansiosta kuuntelumukavuuskin on taattu.


EISA STREAMER 2023–2024

iFi Audio NEO Stream

Sekä ulkoiseksi da-muuntimeksi että digitaaliseen tiedonsiirtoon sopiva iFi Audion NEO Stream paitsi tekee vaikutuksen monipuolisuudellaan myös lumoaa äänentoistollaan. Sisäänrakennettu muunnin käsittelee tiedostoja jopa 768 kilohertsin pcm-muodossa ja dsd512:na, olipa ne suoratoistettu kotiverkosta, integroidusta palvelusta tai kiintolevyltä, ja digitaaliset ulostulot puolestaan ovat tarjolla optisena ja I2S:nä. Laajat ominaisuudet sekä sovellusten ohjaus ja suodatinvalinnat tekevät NEO Streamista vastustamattoman sekä musiikin ystäville, jotka etsivät helppokäyttöistä järjestelmän lisälaitetta, että innokkaille hifiharrastajille. Kompakti, futuristinen muotoilu, joka mahdollistaa pysty- tai vaaka-asennuksen, vain lisää laitteen houkuttelevuutta ja päihittää monet kalliimmat kilpailijat.


EISA DAC 2023-2024

Ferrum Audio WANDLA

WANDLA on puolalaisen Ferrum Audion toinen napakymppi. Kyseessä on The Convertor -lempinimen saanut innovatiivinen da-muunnin–esivahvistin, joka tarjoaa ESS Sabre -da-muunninsirun, mukautetun dsp:n ja mittatilaustyönä tehdyn analogisen elektroniikan. Suorituskyky on loistavaa, ja minkä tahansa tyylilajin musiikki toistuu uskollisesti ja yksityiskohtaisesti. Signalystin softa-asiantuntijoiden kehittämiä suodattimia tarjoava Dynamic Digital Filtering taas antaa työkaluja kuuntelukokemuksen hienosäätöön. Entäpä jos haluatkin parantaa WANDLA:n suorituskykyä entisestään? Lisää vain EISA-palkittu HYPSOS ulkoiseksi virtalähteeksi, niin saat nauttia vieläkin paremmasta äänestä!


EISA DIGITAL PLAYER 2023–2024

Volumio Rivo

Yksi Volumion julkaisemista uusista, yhtiön samannimistä ohjelmistoa hyödyntävistä laitteista on ohut ja tyylikäs Rivo. Se on keskittynyt korkealaatuisen digitaalisen suoratoiston siirtoon suoraan da-muuntimelle tai integroituun vahvistimeen ilman hässäkkää. Hyvin valittujen komponenttien ja tunnetusti toimivan Volumio-ohjelmiston yhdistelmän avulla voit striimata omaa musiikkikirjastoasi, toistaa tiedostoja usb-massamuistista ja selata lukemattomia suoratoistovaihtoehtoja. Ohjelmiston poikkeuksellinen joustavuus, mukaan lukien mahdollisuus lisätä toimintoja (mukaan lukien dsp) laajennusten kautta, on yhtä houkuttelevaa kuin Rivon kyky saada parhaat mehut irti da-muuntimestasi.


EISA HIGH-END CD PLAYER 2023–2024

Hegel Viking

Norjalaismerkki Hegelin cd-soittimen tulokulma on tinkimättömän puristinen, ja se keskittyy puristamaan kuultaville cd-kokoelmasi esitysten viimeisetkin pisarat. Tätä tarkoitusta varten Hegel on suunnitellut korkealaatuisen AKM-pohjaisen da-muunninasteen ja täysin balansoidun analogisen lähdön, joista kummallekin on omat erilliset virtalähteensä. Patentoitu SoundEngine-tekniikka puolestaan ehkäisee digitaalista jitteriä. Hegelin uusimpien esi- ja päätevahvistinmallien rinnalle esteettisesti istuvan Vikingin huippuluokan ääni on yksinkertaisesti kuultava itse: se on artikuloitua, kolmiulotteista ja alkuperälle uskollista. Sen ansiosta pitkätkin kuuntelusessiot ovat yhtä nautintoa. Erinomainen työn laatu ja äärimmäinen helppokäyttöisyys vain lisäävät tämän cd-soittimen houkuttelevuutta.


EISA TURNTABLE 2023–2024

Thorens TD 204

Edullinen TD 204 muodostaa sillan Thorensin lähtötason levysoittimien ja merkin huippumallien välillä. Soitin on tarkoitettu vinyyliharrastajille, jotka etsivät all-in-one-ratkaisua päivitysmahdollisuudella. Sisäisellä J-muotoisella äänivarrella, Audio-Technican mm-äänirasialla, integroidulla riaa:lla sekä elektronisella nopeudensäädöllä varustettu TD 204 on aito plug and play -ratkaisu. Suoraan pakkauksesta otettuna se palkitsee kuulijansa äänenlaadulla, jossa korostuvat tarkka keskialueen esitys, erinomaisen tasainen pyörimisnopeus sekä laaja, mukaansatempaava äänimaailma. Koska soittimen sisäänrakennettu riaa-esivahvistin voidaan kytkeä pois päältä, TD 204 on myös valmis tulevaisuuden äänirasia- ja ulkoisia levysoitinesivahvistinpäivityksiä varten.


EISA VINYL SYSTEM 2023–2024

Pro-Ject T2 W

T2 W on rohkea yritys yhdistää analoginen vinyylitoisto digitaalisuuden tuomaan mukavuuteen – ja Pro-Ject onnistuu tässä hienosti. Kaiken ytimessä on hihnakäyttöinen levysoitin, jossa on yhdeksän tuuman alumiininen äänivarsi, Sumikon mm-äänirasia ja elektroninen nopeudensäätö, mutta T2 W:n valttina on myös integroitu langaton moduuli, jonka avulla käyttäjä voi striimata musiikkiaan verkkokaiuttimiin ja hifijärjestelmiin. Pro-Ject Control -sovellus tekee asennuksesta ja käytöstä helppoa ja tarjoaa vaihtoehtoja, kuten häviöttömän 48 kilohertsin 24-bittisen flac-lähdön ja automaattisen suoratoiston, kun asetat neulan uralle. Levyjen pyörittäminen ja samalla vinyyliformaatin integroituminen nykyaikaiseen järjestelmään ei ole koskaan ollut helpompaa.


EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2023–2024

NAD C 3050

Ulkoisesti C 3050 on kunnianosoitus NADin varhaisemmille malleille uskollisesti toteutetulla vintage-tyylillään, mutta kaikilta muilta osin kyseessä on täysin nykyaikainen integroitu vahvistin kaikki-hoituu-ydinajatuksella. Nimellisteho 2 x 100 wattia tulee d-luokan vahvistuksen kautta, ja liitännät sisältävät hdmi earc:in, erillisen mm-phono-tulon ja paljon muuta. Ja kun liität NADiin valinnaisen BluOS-D-kortin, toiminnallisuus laajenee suoratoistovaihtoehtoihin (mukaan lukien sovellusohjaus ja monihuoneominaisuudet) sekä Dirac-huonekalibrointiin. Samalla kun huomispäivän tekninen toteutus tarjoaa vaikuttavaa äänenlaatua, voit ihailla C 3050:n etumaskin suuria vu-mittareita. Sisäinen ja ulkoinen toteutus siis vakuuttavat!


EISA BEST VALUE STREAMING AMPLIFIER 2023–2024

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Älykkäät ominaisuudet ja tehokas vahvistus yhdistyvät SVS:n Prime Wireless Pro SoundBase -soittimessa, samoin kuin voimakkaan käskevä ääni ja helppokäyttöisyys: lisää vain omat kaiuttimet, ja ei kun kuuntelemaan. Edullisesti hinnoitellussa laitteessa on todella kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Kompakti all-in-one-vahvistin sisältää aptx hd -tuen suoratoistossa bluetoothin kautta, television liitännän hdmi earc:lla, korkearesoluutioisen musiikin toiston DTS Play-Fi -sovelluksen kautta (tai jollain sen monista muista striimausvaihtoehdoista) sekä ohjausvaihtoehdot, mukaan lukien fyysisen kaukosäätimen ja Google/Siri/Alexa-ääniohjauksen. Kovasti kilpaillussa kategoriassa tämä erittäin joustava vahvistin erottuu joukosta edukseen.


EISA COMPACT STREAMING AMPLIFIER 2023–2024

Bluesound POWERNODE EDGE

Vaikuttavan tyylikkään, seinään kiinnitettävän kotelonsa ansiosta POWERNODE EDGE voidaan asentaa käytännössä minne tahansa, ja sen kompaktia muotoa täydentävät monipuoliset toiminnot. Bluesoundin intuitiivisen BluOS-sovelluksen kautta ohjattavissa oleva, tyylikäs lisää-vain-kaiuttimet-vahvistin tarjoaa suoratoistopalvelut, internet-radion ja musiikkitiedostojen toiston verkosta tai usb-muistista, kun taas liitännät, kuten hdmi earc ja kaksisuuntainen bluetooth, lisäävät sen monipuolisuutta entisestään. Sisäänrakennetun vahvistimen ja hires-toiston tuen ansiosta vahvistimen ääni on lyömätön. POWERNODE EDGE toimii vahvistimena erillislaitteiston osana, ja sen voi myös yhdistää muiden BluOS-laitteiden kanssa yhdeksi suureksi monihuonemusiikkijärjestelmäksi.


EISA STREAMING RECEIVER 2023–2024

Yamaha R-N2000A

Japanilainen käsityötaito ja hifiperinteet yhdistyvät huippuluokan digitaaliseen tekniikkaan Yamahan striimaavassa R-N2000A-viritinvahvistimessa. Kokonaisuus on sekä upea että innovatiivinen. Vintage-vaikutteisessa etupaneelissa on perinteiset vu-mittarit ja kosketussäätimet, joita täydentää tyylikäs oled-näyttö, joka taas auttaa hahmottamaan paremmin vahvistimen runsaat ominaisuudet. Yamahan erinomainen MusicCast-sovellus tarjoaa suoratoistovaihtoehtoja ja monihuonetoimintoja, mutta mukana on myös tulot televisiolle ja levysoittimelle sekä fm-radiolle. Konepellin alla Yamahan todistetusti toimiva vahvistintekniikka tarjoaa musikaalisen, hienostuneen suorituskyvyn sekä hienoja yksityiskohtia täynnä olevan, laajan ja syvän äänikuvan. Yamahan YPAO-huonekorjaus on erityisen tervetullut, sillä sen avulla vahvistin toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla tilassa kuin tilassa.


EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2023–2024

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

Tämä lippulaivaintegroitu on imenyt itseensä arvostetun edeltäjänsä ydinmuodon ja toiminnot tarjoten samalla lisää suorituskykyä ja esteettisiä parannuksia. Yhdistämällä transistorivahvistuksen nuvistoriputkipohjaisiin tulo- ja driver-asteisiin Musical Fidelityn hybridi tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet: pehmeää ja musikaalista ääntä, jossa on ulotteikas äänikuva, mutta tarvittaessa myös painetta ja potkua. Yhteensopivuus erilaisten kaiuttimien kanssa hätkäyttää: 2 x 330 watin vahvistin ajaa mitä tahansa vastaan tulevaa kaiutinta, kun taas uusittu etupaneelin näyttö tekee käytöstä helppoa. Nu-Vista 800.2 on fantastinen lisä Musical Fidelityn huippuvalikoimaan. Pakollista kuultavaa jokaiselle musiikin ystävälle!


EISA HIGH-END STREAMING AMPLIFIER 2023–2024

Hegel H600

Uuden da-muunninsirun ja verkkoalustan ympärille rakennetusta, parannetusta digitaaliasteesta hyötyvä Hegel H600 on arvoisensa seuraaja upealle H590-striimerivahvistimelle, jota juhlittiin viisi vuotta sitten EISA Awards -gaalassa. Valmistajan räätälöity SoundEngine 2 -virheenpoistotekniikka on valjastettu tuottamaan runsailla yksityiskohdilla silattua, kontrolloitua ääntä. Sitä tukemassa on kattavasti uudelleen suunniteltu esivahvistin, joka takaa orgaanisen, rehellisen ja vakuuttavan suorituskyvyn. Kaikki erilaiset kaiuttimet ovat yhteensopivia H600:n 2 x 303 watin lähtötehon ansiosta. Runsaat liitännät, lan-portin lisäksi, kattavat digitaaliset tulot usb-b-liitännällä (384 kilohertsiä/32 bittiä; dsd256), kolmella optisella ja kahdella koaksiaaliliitännällä. Tämä integroitu lippulaivavahvistin on kaiken kukkuraksi vielä esteettisesti miellyttävä ja helppokäyttöinen.


EISA HIGH-END HEADPHONE SOLUTION 2023–2024

dCS Lina System

Lina on paitsi upea lisäys highend-luokan kuulokemaailmaan, se myös sisältää verkkotoiminnoilla ryyditetyn da-muuntimen, master-kellon ja analogisen kuulokevahvistimen, jotka kaikki on rakennettu saman vaativan standardin mukaan ja suunniteltu siististi pinottavaksi. Linan da-muunnin tukee suoratoisto- ja langallisia digitaalisia lähteitä aina 384 kilohertsiin ja dsd128:aan asti. Se onkin järjestelmän sykkivä sydän ja käyttää dCS:n hyväksi todettua RingDAC-tekniikkaa, joka herättää musiikin eloon hämmästyttävän selkeästi ja yksityiskohtaisesti. Täysin balansoidussa vahvistimessa puolestaan riittää tehoa vaativimpienkin kuulokkeiden tarpeisiin. Yhteistoiminta laitteiden välillä hoidetaan Power Link -liitännällä, ja dCS:n Mosaic Control -sovellus tuo tarjolle musiikkivalikoimat, ylösnäytteistys-/suodatinvaihtoehdot ja paljon muuta.


EISA HIGH-END HEADPHONES 2023–2024

Yamaha YH-5000SE

YH-5000SE on upea paluu highend-luokan kuulokeareenalle yhdeltä planaaritekniikan edelläkävijöistä. YH-5000SE-kuulokkeiden perimä juontaa juurensa Yamahan kuuluisaan 1970-luvun HP-1:een. Näiden ultrakevyiden korvakuulokkeiden nykyaikainen muotoilu ja rakenne hämmästyttää aina paineohjatuista avoimista kuulokekupeista kahden korkealuokkaisen korvatyynymateriaalin valintaan, ja dynaaminen suorituskyky sekä yksityiskohtien ja läheisyyden tunne salpaavat hengityksen. Huippukuulokkeiden piikkipaikalle on monia pyrkijöitä, mutta Yamahan uutuuslippulaivan voimat ovat vavisuttavaa laatua!


EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES

T+A Solitaire T

Audiofiiliteknologian hyödyntäminen mobiililuokan langattomissa kuulokkeissa on haastavaa, mutta T+A onnistuu tässä älykkäällä Solitaire T:llä, ylellisellä ja kevyellä kuulokkeella. Se tarjoaa erinomaista melunvaimennusta ja suorituskykyä, joka kilpailee laadukkaana pidettyjen langallisten mallienkin kanssa. Kuulokkeiden viehätysvoima perustuu monipuolisuuteen: erillinen ESS-da-muunnin tukee hq-kuuntelutilaa, huippuunsa speksattu bluetooth-piirisarja on yhteensopiva aptx hd:n kanssa, ja mukana on myös usb-c- ja analogiset liitännät. Kuulokkeiden 42 millimetrin dynaamisia elementtejä ympäröivät suljetut, alumiinireunaiset kupit, ja upeat mustavalkoiset värivaihtoehdot varmistavat, että Solitaire T on yhtä kestävä kuin tyylikäskin. Näitä kuulokkeita voi pitää tekniikan ja äänen voittona.


EISA MOBILE DAC 2023–2024

iFi Audio GO pod

Highend-luokan langallisten in-ear-kuulokkeiden harrastajat saavat iFi Audion GO podin muodossa vihdoin vaihtoehdon mainstream-tason ”true wireless stereo” -toteutuksille. Tässä uudessa järjestelmässä on kaksi älykästä kosketusohjattua sovitinta, jotka istuvat tiukasti korvan taakse. Sovittimet johdetaan suoraan valitsemiisi iem-liittimiin: mukana toimitetaan alan standardin mukaiset 2-nastaiset ja mmcx-liittimet, ja muut ovat saatavana lisävarusteina. Kumpaankin podiin on sisäänrakennettu kyvykäs da-muunnin–kuulokevahvistin, joka ohjaa vaativimpiakin iem-kuulokkeita, kun taas laaja tuki bluetooth-koodekeille (mukaan lukien aptx adaptive ja ldac) varmistaa langattoman toiston tarkkuuden. Jopa GO-kotelo, joka lataa sovittimien seitsemän tunnin akut, on älykäs – sanan kaikissa merkityksissä!


Tässä lisäksi vielä kuvalaitteiden, mobiililaiteiden, autohifin ja kamera/valokuvaryhmän valinnat

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA BEST BUY MINI LED TV 2023-2024
Ηisense 65U7KQ
EISA BEST BUY OLED TV 2023-2024
Philips 55OLED808
EISA BEST BUY PROJECTOR 2023-2024
XGIMI HORIZON Ultra
EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2023-2024
BenQ W4000i
EISA MINI LED TV 2023-2024
Ηisense 65U8KQ
EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024
TCL 65C845
EISA GAMING TV 2023-2024
TCL 55C745
EISA FAMILY TV 2023-2024
Philips 55PUS8808
EISA PREMIUM OLED TV 2023-2024
Samsung 77S95C
EISA GIANT TV 2023-2024
TCL 98C735


Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024
Magnetar UDP800


Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024
XGIMI MoGo 2 Pro


Mobile Devices Expert Group

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2023-2024
HONOR 90
EISA CONSUMER SMARTPHONE 2023-2024
OPPO Reno10 Pro
EISA SMARTWATCH 2023-2024
HONOR Watch GS 3
EISA PREMIUM PORTABLE SPEAKER 2023-2024
Bang & Olufsen Beosound A5
EISA PREMIUM SMARTWATCH 2023-2024
Huawei Watch Ultimate
EISA BEST BUY WIRELESS HEADPHONES 2023-2024
Philips Fidelio L4
EISA IN-EAR HEADPHONES 2023-2024
Philips Fidelio T2
EISA MOBILE DAC 2023-2024
iFi Audio GO pod
EISA BEST BUY PORTABLE SPEAKER 2023-2024
Pure Woodland


Combined Award with Photography Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024
Sony Xperia 1 V


Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024
XGIMI MoGo 2 Pro


Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES 2023-2024
T+A Solitaire T


In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2023-2024
Alpine HDS-990 Status
EISA IN-CAR AMPLIFIER 2023-2024
Ground Zero GZUA 6SQ
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2023-2024
Mosconi Gladen One 8|10 DSP
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2023-2024
ESX QE812SP
EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2023-2024
Audison bit Drive
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2023-2024
Ground Zero GZPC 165.3SQ-ACT
EISA IN-CAR SUBWOOFER 2023-2024
Morel Ultimo PowerSlim PS12D
EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2023-2024
Maserati GranTurismo with Sonus faber High Premium Audio System
EISA IN-CAR INTEGRATION 2023-2024
Helix Compose Platform
EISA MOTORCYCLE AUDIO COMPONENT 2023-2024
Rockford Fosgate HD9813RG-STAGE3


Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2023-2024
Nikon Z 8
EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024
Sony Alpha 7R V
EISA FULL-FRAME CAMERA 2023-2024
Canon EOS R6 Mark II
EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024
Sony ZV-E1
EISA APS-C CAMERA 2023-2024
Fujifilm X-H2
EISA BEST BUY CAMERA 2023-2024
Canon EOS R8
EISA VIDEO CAMERA 2023-2024
Panasonic Lumix S5IIX
EISA LENS OF THE YEAR 2023-2024
Sony FE 20-70mm F4 G
EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2023-2024
TAMRON 20-40mm F/2.8 Di III VXD
EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024
Sony FE 50mm F1.4 GM
EISA PORTRAIT LENS 2023-2024
Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.2 S
EISA TELEPHOTO LENS 2023-2024
Canon RF 135mm F1.8L IS USM
EISA SUPER-TELEPHOTO LENS 2023-2024
Nikon NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S
EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024
TAMRON 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD
EISA SUPER-TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024
SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports
EISA MACRO LENS 2023-2024
OM System M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS Pro


Combined Award with Mobile Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024
Sony Xperia 1 V


Lisätietoja ja esittelyt kaikista voittajista löytyvät EISAn verkkosivuilta: eisa.eu