Suosittu musiikin suoratoistopalvelu Tidal on tuonut huikean päivityksen äänivalikoimaansa. Yli kuusi miljoonaa kappaletta on nyt saatavilla korkealaatuisessa FLAC-formaatissa, vahvistaen Tidalin asemaa korkealaatuisen musiikin suoratoistopalveluna.

Tämä päivitys pohjautuu Tidalin toimitusjohtaja Jesse Doroguskerin ilmoitukseen aiemmin tänä vuonna. Dorogusker kertoi suunnitelmista tuoda HiFi Plus -tilaajille hi-res FLAC -ääniformaatti. Lupaus on nyt toteutunut suunnitellusti, saapuen tilaajille elokuussa kuten luvattiin.

Uudet hi-res FLAC -streamit ovat rinnakkaisia Tidalin jo olemassa olevien MQA-teknologiaan perustuvien huippulaatuisten striimien kanssa. Nämä MQA-striimit vaativat HiFi Plus -tilaajilta yhteensopivan laitteen tai ohjelmiston MQA-teknologian purkamiseksi, esimerkiksi mobiilisovelluksen tai MQA-yhteensopivan musiikin suoratoistimen. Hi-res FLAC -kappaleiden lisäys Tidalin valikoimaan laajentaa huippulaatuisten striimien saatavuutta, palvellen entistä laajempaa yleisöä.

Päivitys on otettu käyttöön hiljattain ja koskee kaikkia alustoja, joten eri laitteiden käyttäjät voivat nauttia paremmasta äänenlaadusta. Tämän muutoksen myötä Tidal on päivittänyt äänenlaatutasonsa nimityksiä, jotta käyttäjien olisi helpompi valita sopiva asetus oman laitteiston ja datanopeuden perusteella. Alla Tidalin uudet äänenlaatuasetukset:

  • Max: Tarjoaa korkealaatuista häviötöntä ääntä jopa 24-bittisenä, 192 kHz:n HiRes FLAC -formaatilla sekä Master Quality Authenticated -äänellä (MQA).
  • High: Tarjoaa häviötöntä ääntä FLAC-formaatilla (16-bittinen, 44,1 kHz).
  • Low (enintään 320 kbps): Mahdollistaa suosikkimusiikin kuuntelun pakatuilla AAC-tiedostoilla, optimoiden datan käyttöä.

tidal.com