Oman yrityksen esimerkiksi hifiliikkeen tai kaiutinmerkin perustaminen on monen unelma. Se on kuitenkin aikaa vievä prosessi, joka vaatii paljon suunnittelua ja valmistautumista. Ensimmäinen askel yrityksen perustamisessa on selvittää, minkälaista liiketoimintaa haluaa harjoittaa. Esimerkiksi hifiliikkeen perustaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka ovat intohimoisia äänentoistosta. Kannattaa tarkastella erilaisia mahdollisuuksia ja pohtia tarkkaan, mihin alaan haluaa panostaa. Uuden yrityksen tulisi tarjota tuotteita tai palveluita, joille on tarvetta.


Kun on perehtynyt alaan ja tutkinut kilpailijoiden vahvuuksia ja heikkouksia sekä sitä, mitkä olisivat asiakkaiden odotukset uudelta yritykseltä, kuten hifiliikkeeltä, voi aloittaa liiketoimintasuunnitelman laatimisen. Liiketoimintasuunnitelma auttaa hahmottamaan liikeidean realistisesti: sen avulla voi arvioida laskennallisesti esimerkiksi tuotto-odotusta sekä riskejä ja etuja verrattuna investointeihin.


Mistä rahoitus oman yrityksen perustamiseen?

Yrityksen perustamiseen tarvitaan usein rahoitusta. Rahoituksen saamiseksi voi hakea Omalaina.fi -sivulta lainaa, joka on yleisin tapa rahoittaa yritystä, kuten hifiliikettä. Laina voi olla hyvä vaihtoehto, koska se antaa yritykselle mahdollisuuden aloittaa toiminnan heti ja kasvaa asteittain.


Miten yritys perustetaan?

Yrityksen perustamiseen tarvitaan monta eri asiaa. Ensimmäinen asia on yrityksen nimen rekisteröinti Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH). Seuraavaksi yritys tarvitsee pankkitilin, jolle voi tallettaa rahaa ja jolta voi tehdä maksuja. Lisäksi on huomioitava vakuutusturva, markkinointisuunnitelma sekä tuotteiden tai palvelujen kehittäminen.

Yrittäjien tulisi myös tutustua erilaisiin verotukseen liittyviin etuihin, jotka voivat auttaa saamaan lisärahoitusta. On myös hyvä tutkia mahdollisuutta hakea palkkatukea työntekijöille, mikäli yrityksellä ei ole varoja palkkojen maksuun.

Yritystoiminnan aloittaminen, kuten hifiliikkeen perustaminen, vaatii siis monipuolista osaamista sekä aikaa. Mutta oikealla suunnittelulla ja päättäväisyydellä voi tehdä unelmasta totta ja rakentaa menestyvän yrityksen.


Miten saa yritykselle asiakkaita?

Yrityksen asiakaskunnan kasvattamiseksi on monia erilaisia tapoja. Ensinnäkin yrityksen tulee luoda hyvä maine ja brändi. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi sosiaalisen median kanavien, kuten Facebookin ja Instagramin avulla. Näillä kanavilla voi jakaa tietoa tuotteista ja palveluista sekä viestiä yrityksen arvoista ja ajatuksista.

Yritystoiminnassa voi myös hyödyntää verkkomarkkinointia, kuten hakukoneoptimointia (SEO) ja sisältömarkkinointia. SEO auttaa yritystä nousemaan hakukoneiden tuloksissa ja saamaan näin enemmän liikennettä verkkosivuille. Sisältömarkkinointi puolestaan auttaa luomaan kiinnostusta tuotteisiin tai palveluihin tarjoamalla potentiaalisille asiakkaille laadukasta sisältöä, joka vastaa heidän tarpeisiinsa. Myös suoramarkkinointi voi olla tehokas tapa hankkia asiakkaita. Suoramarkkinointiviestintä voi olla esimerkiksi sosiaalisen median mainoksia, postituslistoja tai suorapostituksena tehtävää mainontaa. Lisäksi yrityksen tulisi myös panostaa asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun tulisi olla asiantuntevaa sekä antaa asiakkaalle apua ongelmiin nopeasti ja helposti.​

Lisätietoa yrityksen perustamiseen löytyy myös Suomen Yrittäjien nettisivuilta.