Bloombergin tuoreen raportin mukaan Apple suunnittelee uutta aloitetta edistämään musiikin luomista Dolby Atmos -muodossa ja tarjoamaan lisäpalkkioita artisteille ja levy-yhtiöille. Tarkoituksena on kannustaa uuden ja vanhan musiikin äänittämistä ja miksaamista Dolby Atmosissa.

Bloombergin siteeraaman nimettömän lähteen mukaan Dolby Atmos -muodossa miksattujen kappaleiden uskotaan saavan lisää huomiota, mikä voisi tarkoittaa suurempia rojaltimaksuja artisteilleen. Tämä muutos ei kuitenkaan velvoittaisi kuulijoita käyttämään yksinomaan kappaleen Atmos-versiota taiteilijan hyödyn saamiseksi. Ensisijainen vaatimus olisi Atmos-version saatavuus.

Dolby Atmos esiteltiin huhtikuussa 2012, ja Apple toi Spatial Audio -teknologiansa Apple Musiciin vuonna 2021. Spatial Audio pyrkii tarjoamaan kolmiulotteisen äänielämyksen, luoden tunteen kuin olisi kaiuttimien ympäröimänä.

Laaja valikoima Applen äänituotteita, mukaan lukien AirPods ja HomePod, tukee Dolby Atmos -toistoa. On spekuloitu, että Apple odottaa Atmos-yhteensopivan musiikin lisääntyvän saatavuuden vaikuttavan myös myönteisesti näiden tuotteiden myyntiin.

Vaikka jotkin suoratoistopalvelut, kuten Amazon Music tarjoavat jo Dolby Atmos -tukea tilausmaksujensa yhteydessä, esimerkiksi Spotify ei vielä tue tilaäänitekniikkaa.