Kuluttaja-lehden televisiotestissä arvioitiin perusteellisesti 254 televisiota eri kokoluokissa, väliltä 32–65 tuumaa. Testitulokset osoittivat, että televisioiden laatuun vaikuttaa merkittävästi niiden hinta. Parhaat 65-tuumaiset televisiot maksoivat noin 3 000 euroa, mutta alle tuhannella eurolla oli tarjolla myös hyviä vaihtoehtoja. Pienemmät, noin 55-tuumaiset televisiot, liikkuivat alle 2 000 euron hintaluokassa. Noin 50-tuumaisissa parhaan laadun sai jo hieman yli tuhannella eurolla.

Testissä televisiot jaettiin kahteen pääryhmään: OLED- ja LCD-televisioihin. OLED-malleissa korostui erinomainen mustan toisto, kun taas LCD-televisioissa oli tarjolla erilaisia paneelityyppejä ja taustavaloratkaisuja. Toisaalta jaottelun ideaa voi olla vaikea hahmottaa, sillä hyvä kuva ja ominaisuudet ovat tärkeitä riippumatta näyttötekniikasta. Televisioiden hinnoissa suuret koot olivat suhteessa merkittävästi kalliimpia kuin pienemmät. Suosituimmat koot, kuten 55-tuumaiset, olivat kustannuksiltaan keskitasoa korkeampia.


On myös tärkeä huomata, että televisioiden hinnat laskivat nopeasti, eikä niitä usein myyty suositushinnalla. Samaa televisiomallia saatettiin myydä hieman eri mallimerkinnällä eri maissa ja jakelukanavissa, mikä vaikeutti hintaluokkien vertailua. Testitulosten tarkastelussa oli syytä ottaa huomioon, millä perusteilla ja painotuksilla vertailu oli tehty.

Kuluttaja-lehden testissä hyväksi todettuja televisioita eri kokoluokissa olivat muun muassa LG OLED65C34LA ja Samsung QE65S90C 65-tuumaisissa, kun taas 55–58-tuumaisissa LG OLED55C34LA sai hyvät pisteet. Hinta-laatusuhteeltaan edullisimpia vaihtoehtoja olivat Samsung UE55AU7175, LG 55UQ7500 ja LG 55UR7300.

Kuluttaja-lehden koko juttu on saatavilla vain lehden tilaajille tai erikseen ostettavissa.