Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm’s PC-Store esittelee valikoiman tietokonekoteloita, jotka sopivat ulkoasultaan poikkeuksellisen hyvin kodin sisustukseen.

”Pöytätietokoneet ovat perinteisesti näyttäneet tylsiltä ja jopa rumilta peltilaatikoilta, joita on yritetty piilotella eivätkä ne ainakaan ole sopineet kodin muuhun sisustukseen”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Veli ’Wellu’ Nietula. ”Valikoimissamme on yli tuhat erilaista tietokonekoteloa, joten vaihtoehtoja nykyään kuitenkin riittää. Makuja on monia, joten valitsimme alle muutamia toisistaan poikkeavia kotelomalleja, joiden ulkoasu on kaikkea muuta tylsä. Niitä voi pitää jopa kodin sisustuselementteinä.”

Fractal Design North
Fractal Design North on poikkeuksellisen tyylikäs tietokonekotelo etumaskinsa puupaneloinnin ansiosta. Kotelon metallipinnat ovat joko hiilenmustia tai kalkinvalkoisia. Molempiin väreihin puupanelointi tuo luonnon harmoniaa ja perinteikkään arvokasta tyyliä. Kotelo on saatavana myös tummennetulla karkaistusta lasista valmistetulla sivupaneelilla, jolloin tietokoneen komponentit näkyvät ulospäin normaalia hillitymmin. Kotelon pyöristetyt reunat ja messinkiset tai teräksiset näppäimet ja jalat täydentävät kokonaisuuden ja tekevät kotelon ulkoasusta sopivan vaikkapa olohuoneen pieneksi sivupöydäksi.


Phanteks Evolv Shift XT
Ainutlaatuisesti kokoaan eri mittoihin muuttava Phanteks Evolv Shift XT -kotelo tuo monikulmaisella muotoilullaan, upealla alumiinipinnallaan ja karkaistusta lasista tehdyllä loputtomalla peilipinnallaan mieleen futuristisen avaruusaluksen. Väritykseltään silkinmustana tai avaruushopeisena saatava kotelo muuttaa kokoaan tarpeen mukaan 211, 244 ja 272 millimetriä korkeaksi. Näin siitä voi rakentaa joko kompaktin multimediakoneen tai huipputehokkaan nestejäähdytetyn pelikoneen.


Azza Cube 802
Azza on tunnettu huikeasti muotoilluista koteloistaan. Azza Cube 802 on nimensä mukaisesti upea lasikuutio, joka poikkeuksellisen jalustansa avulla näyttää leijuvan ilmassa yhdellä kulmallaan. Kotelon kolme lasipintaista sivua, RGB-valoraidat ja RGB-valaistut tuulettimet tekevät kotelosta taideteoksen, jonka voisi esitellä häpeilemättä jopa nykytaiteen museossa. Kotelo on lasipinnoistaan huolimatta tukeva metallirunkonsa ansiosta, joka on täysin musta myös sisäpinnoiltaan. Myös lasipinnat ovat tummennettuja, joten tietokoneesta saa rakennettua uljaan tumman kokonaisuuden, jonka valaistus ei jätä ketään kylmäksi.


APNX C1
APNX C1 on hillityn tyylikäs ja melko perinteinen tietokonekotelo. Siinä on kuitenkin näyttävä verkkomainen etupaneeli ja se on saatavana kolmella eri värillä. Etenkin ChromaFlair-värivaihtoehto on erittäin mielenkiintoinen, koska se näyttää vaihtavan huurteisen sini-lilahtavaa värisävyään valonlähteestä ja katselukulmasta riippuen. Muut värit ovat musta ja valkoinen. Kaarevat reunat ja täysikokoinen karkaistusta lasista valmistettu sivupaneeli täydentävät kotelon esteettisen hienostuneisuuden. Kotelo on myös käytännöllinen ja siihen on helppo rakentaa haluamansa tietokone. Kotelossa on tilaa jopa 11 tuulettimelle ja se sisältää vakiona neljä esiasennettua APNX FP1 -tuuletinta sekä viiden portin PWM ARGB-hallintakeskittimen.


UNEVN Base
Suomalainen UNEVN Base ei näytä tietokonekotelolta lainkaan, vaan se on siirreltävä pelipöytä, jonka sisään voi rakentaa tietokoneen. Avattavan pöytäpinnan alla on tarvittavat tilat tietokonekomponenteille, jopa 27 tuuman näytölle sekä hiirelle ja näppäimistölle. Pöydän jalat taittuvat pöytätason alle, joten kokonaisuutta voi siirrellä helposti ja ottaa sen mukaansa vaikkapa LAN-tapahtumiin tai kilpapeliturnauksiin.

www.jimms.fi