Sony Corporation on ilmoittanut kehittävänsä spatial content creation -järjestelmää, joka koostuu XR head-mounted display -päähineestä ja ohjaimista. Päähineessä on 4K OLED Microdisplay -näytöt, ja se tarjoaa käyttäjille tarkan ja laadukkaan 3D-sisällöntuotantokokemuksen.

Uusi XR-päähine on varustettu 4K OLED Microdisplay -näytöillä ja Sony-kehitetyllä teknologialla, mahdollistaen realistisen 3D-objektien renderöinnin korkealla tarkkuudella. Päähineessä on videon läpinäkyvyystoiminto, tilantunnistus, kuusi kameraa ja anturia, tarjoten laajan kirjon vuorovaikutusmahdollisuuksia 3D-sisältöjen kanssa.

XR-ohjaimet, sormusohjain ja osoitinohjain on optimoitu intuitiiviseen ja tarkkaan vuorovaikutukseen 3D-objektien kanssa. Nämä ohjaimet mahdollistavat käyttäjille virtuaalisen tilan manipuloinnin ja tarkan osoittamisen, tarjoten näin käyttäjille välineet 3D-sisällön luomiseen ja muokkaamiseen.

Qualcommin XR-prosessori ja Snapdragon® XR2+ Gen 2 -järjestelmäpiiri takaavat laitteen suorituskyvyn, vapauttaen 4K OLED Microdisplay -näyttöjen mahdollisuudet. Prosessori mahdollistaa saumattomat XR-kokemukset, sulauttaen fyysiset ja digitaaliset tilat yhteen.

Päähineen suunnittelu korostaa käyttömukavuutta ja vakautta pitkäaikaisessa käytössä. Painopisteen tasapaino on hienosäädetty, ja käyttäjän pään kanssa kosketuksissa olevat tyynyt lisäävät mukavuutta. Näyttöosassa oleva ylös kääntyvä mekanismi mahdollistaa käyttäjille saumattoman siirtymisen fyysisestä tilasta virtuaalitilaan ilman uudelleen kalibrointia.

Spatial content creation -järjestelmä on tarkoitus julkaista myöhemmin vuonna 2024. Sony tekee yhteistyötä Siemensin kanssa, joka on teollisuusteknologian johtava toimija, tuodakseen innovatiivisia suunnittelutoimintoja valmistusteollisuuteen. Sony pyrkii avaamaan uusia mahdollisuuksia spatiaalisen sisällön luojille yhdistämällä XR-tekniikat 3D-liikkeenkaappausjärjestelmään, Spatial Reality -näyttöihin ja Qualcommin prosessoriin. Tavoitteena on tarjota laaja-alaisia ja syvällisiä kokemuksia 3D-sisällön luomiseen ja tarkasteluun eri aloilla.

sony.fi