Wi-Fi-standardin päävalvoja, Wi-Fi Alliance, on ilmoittanut käynnistäneensä virallisen sertifiointiprosessin Wi-Fi 7 -laitteille CES-messujen yhteydessä.

Wi-Fi 7 -valmiita laitteita on esitelty viimeisten kahden vuoden aikana ennen standardin virallista valmistumista. Wi-Fi 7 -sertifiointi varmistaa laitteiden yhteensopivuuden. Wi-Fi 7 -yhteyksien hyödyntäminen edellyttää uuden Wi-Fi 7 -reitittimen lisäksi tukea päätelaitteelta. Monet huippuluokan Android-puhelimet vuonna 2023 ovat jo valmiita Wi-Fi 7 -yhteyksiin, ja viime vuonna markkinoilla oli jo useita Wi-Fi 7 -reitittimiä.

Wi-Fi 7 tunnetaan myös nimellä IEEE 802.11be, ja se tuo suorituskykyä aiempiin yhteysstandardeihin useilla teknisillä muutoksilla, kuten 320 megahertsin leveillä taajuuskaistoilla ja 4K QAM -moduloinnilla. Teoreettisesti Wi-Fi 7 voi tarjota yli 46 Gbit/s -nopeuden, yli nelinkertaisesti Wi-Fi 6E:hen verrattuna. Käytännössä nopeudet voivat jäädä matalammiksi, mutta silti ne yltävät gigabittiluokkaan ja paranevat selvästi aiempiin Wi-Fi-versioihin verrattuna.

Wi-Fi 7 käyttää edelleen samoja taajuusalueita kuin Wi-Fi 6 ja 6E (2,4 GHz, 5 GHz ja 6 GHz). Uutta MLO-teknologiaa (multi-link operation) hyödyntävä Wi-Fi 7 parantaa suorituskykyä ja yhteyksien vakautta mahdollistaen sujuvan siirtymän eri taajuusalueiden välillä. Useiden taajuuksien hyödyntäminen mahdollistaa myös pienemmän viiveen.