Tuhon ja kukoistuksen esineet podcast-sarjan jakso, “Rakkaani, levysoitin”, vie kuulijat matkalle fonografista digitaalisiin suoratoistopalveluihin, osoittaen kuinka lyhyessä ajassa musiikin kulutus on muuttunut radikaalisti. J.P. Pulkkisen 17-minuuttinen esine-essee tarjoaa syvällisen katsauksen musiikin tallentamisen ja toistamisen kehitykseen, alkaen Thomas Edisonin ajoista aina nykypäivän Spotify-ikään.

Podcast käsittelee musiikin teollistumista ja muistiteollisuutta sekä pohdiskelee täydellisen äänentoiston olemusta – käsitettä, joka on yhtä saavuttamaton ja kuvitteellinen kuin muistot menneestä kesästä.

Tämä neljäs osa kuusiosaisessa sarjassa tarjoaa kuulijoille mahdollisuuden tutkia levysoittimen symbolista asemaa kodin “muistialttarina” ja sen roolia henkilökohtaisessa ja kulttuurisessa muistissa.

Jakso on nyt kuunneltavissa Yle Areenassa:
areena.yle.fi