Langattomista kaiuttimistaan, soundbar-kaiuttimista, monihuonejärjestelmästään ja helppokäyttöisestä verkkotoistoalusta tunnettu Sonos on julkaissut ensimmäiset kuulokkeensa. Niistä on ollut jo pitkään huhuja, mutta nyt ne ovat täällä.


Sonos Ace -kuulokkeet ovat tyyliltään minimalistisen tyylikkäät. Muistuttaen ehkä hieman Applen vastaavia (Apple AirPods Max). Ja kyse siis langattomista aktiivisella vastameluvaimennuksella varustetuista over-ear-sankakuulokkeista.

Kuulokkeet ovat laadukkaan kaikkiaan laadukkaan oloiset, mitä voi toki 500 euron hintaisista kuulokkeista odottaa. Materiaalit ovat laadukkaita. Vaihdettavat kuuloketyynyt ovat magneettikiinnitteiset ja 40 mm kuuloke-elementtiä suojaava, yleensä kangas, on tässä hienojakoisesti perforoitua kierrätettyä muovia. Ne ovat hieman eri väriset ilmaisten oikean ja vasemman kanavan. Sitten kun sen tietää ja muistaa. Ehkä perinteinen isokokoinen L ja R tekisivät sen saman helpommin ja selkeämmin.

Sonos Ace -kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.4:ää ja monipisteparitusta kahdelle laitteelle, Snapdragon Sound -tukea aptX Lossless -yhteensopivuudella sekä USB-C-liitäntää häviöttömälle äänelle (mukaan lukien Apple Lossless -tiedostojen tuki iPhonesta/iPadista/Macista kaapeloituna). 3,5 mm liitäntää ei ole, mutta pakkauksessa on USB-C – 3,5 mm -sovitinkaapeli.

Kuulokkeissa on myös Wi-Fi, mutta se on käytössä vain soundbar-yhteyksiä varten.

Ne tukevat Dolby Atmos -ääntä, eivätkä pelkästään Sonos-soundbarin kautta – ne toistavat Dolby Atmos -tilaääntä mistä tahansa Bluetooth-laitteesta, joka sitä tukee, mukaan lukien iPhonet. Kuulokkeet tukevat myös Dolby-kehitettyä päänseurantaa Dolby Atmos -tilaäänelle.

Kuulokkeiden akunkesto on 30 tuntia aktiivisella melunvaimennuksella, ja ne lupaavat kolmen minuutin latauksella kolmen tunnin käyttöaikaa täysin tyhjästä. Jos tämä pitää paikkansa, akunkesto on erinomainen ja sijoittuu parhaiden testaamiemme over-ear-kuulokkeiden joukkoon.

Oikean korvakupin ‘Content Key’ -painike/liukusäädin ohjaa äänenvoimakkuutta ja kappaleiden toistoa. Alla oleva painike vaihtaa TV-äänen ja Bluetoothin välillä.

Sonos-sovellusta ei tarvita niiden asennukseen tai käyttöön, mutta tarvitaan kumppanisovellus päänseuratun tilaäänen asennukseen tai taajuuskorjaimen säätämiseen. Sonos lupaa myös tulevan ‘TrueCinema’-tilan, joka hienosäätää tilaäänen TV-tilassa kuulostamaan enemmän kotiteatterijärjestelmältä erityisesti olohuoneesi tilassa.

Sonos Ace -kuulokkeissa on automaattinen tauko-ominaisuus, kun ne otetaan pois päästä, mutta ne eivät tue Find My -toimintoa, mikä on harmi näin kalliille kuulokkeille.

Nämä ominaisuudet tekevät Sonos Ace -kuulokkeista houkuttelevan vaihtoehdon Bose QuietComfort Ultra -kuulokkeille ja AirPods Maxille.

Vaikka Sonos Ace -kuulokkeissa on pidempi akunkesto, laajempi aptX-tuki, häviötön USB-C-yhteys ja todellinen Dolby Atmos -tilaääni, on joitakin pettymyksiä, erityisesti Apple-käyttäjille. Ilman iPhonen langatonta häviötöntä tukea ja Sonoksen monihuonejärjestelmän puuttumista, monet Sonos-järjestelmään investoineet käyttäjät voivat olla pettyneitä.

Sonos kertoi kuuntelevansa asiakkaiden palautetta ja mahdollisesti lisäävänsä monihuonejärjestelmän tuen tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä sitä ei ole suunnitteilla.

Kuulokkeiden mukana on kierrätetystä muovista (valmistettu osittain muovipulloista) valmistettu tukeva ja kompakti suojakotelo.

Sonos Ace -kuulokkeet tulevat maailmanlaajuisesti myyntiin 5. kesäkuuta alkaen 499 euron hintaan. Värivaihtoehdot ovat musta ja Soft White.


Lisätietoja: Sonos