Audio-Technica on julkaissut uuden huipputason AT-ART1000X-movecoil-äänirasian, joka lupaa ennennäkemätöntä suorituskykyä vinyylilevyjen toistossa.

Japanissa valmistettu AT-ART1000X on jatkokehitelmä vuoden 2016 High End Munich -tapahtumassa esitellystä AT-ART1000-mallista. Kahdeksan vuoden kehitystyön tuloksena uusi malli tarjoaa parannellun suoratehojärjestelmän, joka tehostaa äänenlaatua ja bassontoistoa.

AT-ART1000X käyttää suoratehojärjestelmää, jossa kaksoiskelat sijaitsevat suoraan neulan kärjen yläpuolella. Tämä sijoittelu mahdollistaa musiikin hienovaraisten yksityiskohtien paremman poimimisen ja parantaa transienttivastetta. Uutta tässä mallissa on kelojen suorakaiteen muotoinen rakenne, mikä lisää niiden pinta-alaa magneettikentässä. Tämän ansiosta saadaan tehokkaampi lähtöjännite ja laajempi matalien taajuuksien toisto, mikä parantaa basson tarkkuutta ja voimaa.

Jokainen kela on valmistettu PCOCC (Pure Copper by Ohno Continuous Casting) -langasta, joka on halkaisijaltaan 20µm. Langat käämitään käsin kahdeksan kertaa tarkasti oikeaan muotoon. Kelat tuottavat 0.22mV lähtöjännitteen 3.5 ohmin vastuksella ja ne sijoitetaan 0.5mm rakoon magneettipiirissä.

AT-ART1000X:ssä on jäykkä boorikantileveri titaanipohjalla ja alumiinikotelolla, mikä takaa tarkan ja vakaan neulan liikkeen ja vähentää resonanssia, joka voisi heikentää äänenlaatua. Magneettipiiri on suojattu erityisellä pinnoitteella korroosiota vastaan, mikä varmistaa äänirasian pitkäikäisyyden ja parhaan suorituskyvyn säilymisen.

Audio-Technica AT-ART1000X on saatavilla hintaan 5200 euroa.

www.audio-technica.com