Kuva Amadeus

Testasimme taanoin joukon edullisia ja kompakteja aktiivikaiuttimia. Joukossa oli todellinen löytö, joka on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle.

Power-ketjun oman merkin Amadeuksen Harmony-aktiivikaiuttimet poikkeavat massasta sangen tyylikkäällä muotoilullaan, jossa on myös vahvoja viitteitä suomalaiseen kaiutinmerkkiin Geneleciin. Tosin kotelo on metallivalun sijasta muovia. Koteloiden pohjassa on kumitassut ja kotelo on kallistettu hieman ylöspäin. Työn laatu hintaluokassaan on korkeatasoista, ja erityismaininta suomenkielisestä hyvästä käyttöohjeesta. Liitännät ovat monipuoliset, ja käyttöä helpottaa selkeä kaukosäädin, jossa on sisääntuloille suoravalinnat.

Ääneltään Amadeukset yllättivät. Miten 130 euron kaiuttimet voivat soida näin hyvin! Erotteleva, selkeä, dynaaminen silti miellyttävä. Suorastaan uskomaton suoritus. Bassotoisto on jykevää ja vaikka ei kovin alas toisto ulotukaan, niin useampaan käyttöön se on täysin riittävä. Kaiuttimista myös lähtee kokoisekseen uskomattoman paljon ääntä.

Kaiuttimen takana olevilla basso- ja diskanttisäädöillä soundia on helppo hienosäätää, ja kaukosäätimen movie-, music- ja dialog-esivalinnat olivat kerrankin käyttökelpoisia. Movie-tilassa äänessä vaikutti olevan myös jonkinlainen stereokuvan laajennus. Sen verran hienosti elokuvat toistuivat.

Kokonaisuutena luokassaan huippukaiuttimet, jotka voisivat maksaa hyvinkin jopa paljon enemmän. Jos saisi vielä valkoisena ja subbarilähdöllä. Suosittelemme!