James Chance, tunnettu No Wave -liikkeen saksofonisti ja laulaja yhtyeistä The Contortions ja Teenage Jesus And The Jerks, on kuollut. Hän menehtyi New Yorkissa 71-vuotiaana, hänen veljensä David Siegfried ilmoitti. Kuolinsyytä ei ole julkistettu, mutta muusikon terveys on heikentynyt viime vuosina.

James Siegfried syntyi Milwaukeeessa vuonna 1953. Hän aloitti pianonsoiton katolisessa peruskoulussaan ja siirtyi saksofonin soittoon 18-vuotiaana. Vuonna 1975 hän muutti New Yorkiin ja alkoi käyttää nimeä James Chance. Hän liittyi Teenage Jesus And The Jerks -yhtyeeseen tavattuaan Lydia Lunchin CBGB-klubilla, ja perusti myöhemmin The Contortionsin vuonna 1977. Yhtyeestä tuli keskeinen osa New Yorkin No Wave -liikettä, ja Siegfried tunnettiin konfrontaatiota hakevista esiintymisistään, joissa hän muun muassa aloitti tappeluita yleisön kanssa.

The Contortions julkaisi albumin Buy vuonna 1979 ja vaihtoi nimekseen James White And The Blacks seuraavana vuonna ilmestyneelle albumille Off White. Tämä levy sisälsi esiintymisiä muun muassa Lydia Lunchilta ja Robert Quinelta, ja yhtye nähtiin myös Glenn O’Brienin elokuvassa Downtown 81. Myöhemmin erilaiset kokoonpanot julkaisivat albumit Sax Maniac ja Melt Yourself Down. The Contortions on yhdistynyt useita kertoja hajoamisensa jälkeen, ja Chance esiintyi myös muiden artistien, kuten Debbie Harryn, the False Prophetsin ja Kirin J. Callinanin, albumeilla. Hänen viimeinen esiintymisensä oli maaliskuussa 2019 Utrechtissa, Alankomaissa.

Pat Place, alkuperäinen The Contortions -yhtyeen jäsen ja Bush Tetrasin perustaja, kommentoi: “Olen erittäin surullinen Jamesin poismenon johdosta. Työskentely hänen kanssaan The Contortionsin alkuvaiheessa oli täynnä hauskuutta, luovuutta ja hulluutta. Hänen menetyksensä on suuri isku niin downtown-yhteisölle kuin musiikkimaailmalle.”