Apple Inc tuo uuteen MacOS-päivitykseensä kiistellyn päivityksen.

Uusi MacOS-päivitys, joka tunnetaan Sequoia-nimellä, on jo betatesti-vaiheen toisessa osassa ja tulee yleiseen jakeluun myöhemmin tämän vuoden aikana.

Päivityksen mukana tuleva uudistus tekee sen, että käyttöjärjestelmä kysyy säännöllisesti käyttäjältä lupaa näytön tallentamiseen. Beta-vaiheessa kysymys tuli esiin vähän väliä ja Apple on jo säätänyt kysymistiheyttä beta-testaajien palautteen perusteella.

Sequoia kehottaa tällä hetkellä käyttäjiä tarkistamaan näytön tallennussovellusten käyttöoikeudet kerran kuukaudessa. Kehote muistuttaa käyttäjiä siitä, että näytön tallennussovelluksilla on pääsy heidän näytöilleen ja ääneensä.

– “Sovellus” pyytää ohittamaan järjestelmän yksityisen ikkunavalitsimen ja käyttämään suoraan näyttöäsi ja ääntäsi. Näin “Sovellus” voi tallentaa näytön ja järjestelmän äänen, mukaan lukien henkilökohtaiset tai arkaluontoiset tiedot, jotka voivat olla näkyvissä tai kuuluvissa, ilmoituksessa todetaan.

Kysymyksen kohdalla voi valita Salli yhdeksi kuukaudeksi -vaihtoehdon ja yksi mahdollisuus on myös avata Järjestelmäasetukset, josta pystyy säätämään tallennusvaihtoehtoja.

Näytön tallennusominaisuudet ovat oleellisessa osassa monessa laajasti käytetyssä viestintäsovelluksessa, kuten Microsoft Teams ja Slack, joten päivityksellä on suuri vaikutus moniin käyttäjiin.