Standardointijärjestö Bluetooth SIG on julkaissut torstaina uuden version Bluetooth-tiedonsiirtotekniikasta.

Bluetooth 6 on uusin version yhdestä maailman käytetyimmästä tiedonsiirtotekniikasta. Se sisältää uusia ominaisuuksia ja useita ominaisuuksien parannuksia, mukaan lukien Bluetooth Channel Sounding, päätösperusteinen mainonnan suodatus, mainostajien valvonta, parannuksen Isochronous Adaptation Layeriin, laajennettu LL-ominaisuussarja ja kehystilan päivitys.

– Bluetooth Core Specification -versio 6.0 jatkaa Bluetooth-teknologian säännöllistä päivitystä uusilla ominaisuuksilla ja teknisillä parannuksilla. Bluetooth Channel Sounding mahdollistaa standardeihin perustuvan, turvallisen lähestymistavan luotettavaan ja tarkkaan etäisyysmittaukseen, ja monentyyppiset tuotteet hyötyvät.

– Päätökseen perustuva mainonnan suodatus parantaa suorituskykyä ja luotettavuutta käytettäessä Bluetooth-laajennettua mainontaa yhteydettömään tiedonsiirtoon. Mainostajien seuranta on hyödyllistä sovelluskehittäjille ja mahdollistaa parempien käyttöliittymien ja paremman käyttökokemuksen tarjoamisen, tiedotteessa todetaan.

Eikä siinä vielä kaikki.

– SOALiin tehdyt parannukset hyödyttävät äänisovelluksia, joille alhainen latenssi on tärkeää. Ja LL:n laajennettu ominaisuusjoukko mahdollistaa ominaisuustuen löytämisen kehittyneimmissä ja monipuolisimmissa laitteissa, tiedote hehkuttaa.