Koonnut Teppo HirviKunnas Kuvat Teppo HirviKunnas & Equalizer FX

Puhelimen niin sanottu globaali eq -sovellus ei ole sovelluskohtainen vaan vaikuttaa kaikkeen puhelimella toistettavaan ääneen sovelluksesta riippumatta. Tässä muutama kokeilun arvoinen kuulokkeiden kanssa käytettäväksi.

Helppo Equalizer FX

Equalizer FX on moderni ja erittäin helppokäyttöinen taajuuskorjainsovellus, joka sisältää viiden kaistan korjaimen, bassonkorostuksen, tilavirtualisoinnin ja äänenvoimakkuuden tehostajan. Selkeä ja yksinkertainen sovellus on suunniteltu nopeaan käyttöönottoon widgetien ja esiasetusten avulla, ja sen luvataan toimivan useimpien suosittujen musiikkisoittimien ja palveluiden kanssa. Sovelluksen kolme efektiä – bassonkorostus, virtualisointi ja äänen voimakkuus – ovat säädettävissä liukusäätimillä. Equalizer FX on saatavilla ilmaisena versiona, joka sisältää huomaamattoman mainospalkin, tai maksullisena versiona ilman mainoksia. Profiilit-välilehdeltä voit löytää ja luoda uusia EQ-profiileja, joten sovellus tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia äänen säätöön.

Monipuolinen Poweramp Equalizer

Todella monipuolinen taajuuskorjainsovellus, joka erottuu tarjoamalla laajan valikoiman säätömahdollisuuksia, jotka eivät ole yleisiä muissa vastaavissa sovelluksissa. Sovellus sisältää 5-32-kaistan graafisen korjaimen ja lisäksi parametriset säädöt, basso- ja diskanttisäätimet sekä muita (turhia) toimintoja. Poweramp Equalizerin käyttöliittymä on periaatteessa intuitiivinen ja helppokäyttöinen, mutta vaatii silti perehtymistä ja osaamista. Soveltuu käytettäväksi useimpien Bluetooth- ja langallisten kuulokkeiden kanssa sekä toimii hyvin yhteen suurimpien suoratoistomusiikkipalveluiden ja paikallisten musiikkisoittimien kanssa. Sovellus on saatavilla ilmaisversiona perustoimintoineen sekä maksullisena versiona, joka tarjoaa laajemmat säädöt ja ominaisuudet ilman mainoksia.

Analysoiva SoundID

SoundID-sovellus hyödyntää Sonarworks'in kehittämää patentoitua kalibrointiteknologiaa mukauttaakseen äänen käyttäjän yksilöllisiin kuulo-ominaisuuksiin ja mieltymyksiin.Sovellus analysoi kuulon erityisten testien kautta ja luo henkilökohtaisen ääniprofiilin, joka optimoi äänen käyttäjän kuulokkeiden kautta. SoundID toimii saumattomasti useiden suoratoisto- ja musiikkipalveluiden kanssa. SoundID on suunnattu audiofiileille ja ammattilaisille, jotka arvostavat mahdollisimman tarkkaa ja luonnollista äänentoistoa ja haluavat henkilökohtaisesti räätälöidyn kuuntelukokemuksen. Sovelluksessa on satojen eri kuulokkeiden mittaukset ja oletusasetukset valmiina. Sovellus sisältää myös manuaalisesti säädettävän taajuuskorjaimen, graafisen ja parametrisen. Sovellus on ilmainen, mutta maksullisessa enemmän ominaisuuksia ilman mainoksia.

Neutralizer & Wavelet

Hieman samalla tavalla kuin SoundID, toimivat myös Neutralizer ja Wavelet. Neutralizer keskittyy henkilökohtaisten ääniprofiilien luomiseen käyttäjän kuulotestien perusteella, jolloin jokainen taajuus säädetään vastaamaan yksilöllistä kuuloa. Se tarjoaa tarkan ja personoidun kuuntelukokemuksen. Wavelet puolestaan tarjoaa yli 2700 kuulokkeiden automaattista korjausprofiilia ja monipuolisia säätömahdollisuuksia kuten 9-kaistaisen taajuuskorjaimen, basson vahvistuksen ja reverbin. Se on suunnattu erityisesti audiofiileille, jotka haluavat optimoida kuulokkeiden suorituskyvyn ja äänenlaadun. Molemmat sovellukset tarjoavat kehittyneitä työkaluja äänen personointiin ja parantamiseen.