Teksti Teppo HirviKunnas Kuvat Jabra

Pätevä kokouskaiutin

Nykymaailmassa, jossa etätyö ja virtuaaliset kokoukset ovat yleistyneet, laadukas kaiutinpuhelin on tullut monelle välttämättömäksi työkaluksi.

Jabra Speak2 55 kaiutin, joka on suunniteltu erityisesti verkkokokouksiin ja liikkuvaan käyttöön.

Litteähkön kaiuttimen mukana toimitetaan kangaspussi, missä sitä on kätevä säilyttää ja kuljettaa.

Kaiuttimen pohjaan on myös integroitu USB-C-kaapeli, joten sitäkään ei tarvitse muistaa  eríkseen Mukana on myös USB-A-sovitin, joten laite voidaan liittää useimpiin nykyaikaisiin laitteisiin.

Kosketustyyppiset käyttöpainikkeet kiertävät kiekkomaisen kaiuttimen laidoilla. Perinteiset “naksahtavat” ja fyysisen palautteen antavat  mekaaniset painikkeet ovat monesti mukavammat, mutta toimivat nämäkin.

Jabra Speak2 55 -kaiuttimen käyttöönotto on helppoa ja suoraviivaista. Kaiuttimen voi liittää laitteisiin sekä langallisesti että langattomasti. USB-C-kaapelilla tai bluetoothilla. Videokokoussovelluksen ääniasetuksista valitaan Jabra Speak2 55 sekä mikrofoniksi että kaiuttimeksi.

Jabra Direct -ohjelmisto on myös suositeltava ottaa käyttöön, mutta ei pakollista. Ohjelman voi ladata Jabran verkkosivuilta.

Laitteen neljä digitaalista MEMS-mikrofonia vähentävät tehokkaasti ympäristön melua ja vahvistavat puheääntä, mikä tekee siitä ihanteellisen meluisissa ympäristöissä, kuten toimistoissa tai luokkahuoneissa. Täydellisen duplex-äänen ansiosta kaikki osallistujat voivat puhua samanaikaisesti ilman keskeytyksiä. Mikrofonit poimivat äänen jopa 2 metrin etäisyydeltä, mikä mahdollistaa vapaamman keskustelun ilman tarvetta kumartua laitteen ylle.

Laitteen mukavan rauhoittava naisääni ilmoittaa akun tilasta ja yhteyden onnistumisesta. Kaiuttimen ympärillä oleva valokehä ilmaisee akun varaustason, puhelun tilan ja laitteen tilan. 12 tunnin akunkesto ja kyky synkronoida kahdeksan eri laitteen kanssa tekevät siitä erinomaisen valinnan liikkuvaan käyttöön. Speak2 55 on myös IP64-luokiteltu, mikä tarkoittaa, että se on pöly- ja roiskevesisuojattu, joten se kestää hyvin myös ulkokäyttöä.

Paljon kokoustaville

Jabra Speak2 55 on kompakti ja helposti mukana kulkeva kokouskaiutin. Se on helppokäyttöinen, tarjoaa erinomaisen äänenlaadun kumpaankin suuntaan, pitkän akkukeston, hyvät ominaisuudet ja modernin muotoilun. Eikä hintakaan ole paha. Jos etsit laadukasta kaiutinpuhelinta, joka tukee verkkokokouksia liikkeellä ollessasi, Jabra Speak2 55 on erinomainen valinta.

Hyvää & huonoa

Erinomainen äänenlaatu ja mikrofonijärjestelmä
Helppokäyttöiset kosketuspainikkeet
12 tunnin akunkesto
Monipuoliset liitäntämahdollisuudet

Ääni voi olla paikoin hieman kaikuisa
Kosketuspainikkeet eivät anna fyysistä palautetta

Jabra Speak2 55
Hinta169 €
LisätietojaJabra.com
LiitännätUSB C tai USB A
BluetoothKyllä
Mikrofonit4 kpl Digitaalinen MEMS
VirtalähdeUSB / Ladattava akku
IP-luokitusIP64
Akun kesto12 h
Mitat (l x k x s)120 x 33 x 120 mm
Paino280 g
MuutaMukana säilytyspussi