Tekisikö mieli ymmärtää paremmin syntetisaattoreiden logiikkaa? Musiikkiohjelmistoistaan tunnetulla Abletonilla on tarjolla selaimessa toimiva interaktiivinen Learning Synths -peli, jonka avulla voi oppia enemmän avaruusajan soittimen sielunmaisemasta. Peli lähtee aivan alkeista, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita.

Alkuun peli kertoo amplitudista ja äänenkorkeudesta. Halutessaan niistä voi hypätä suoraan syvemmälle nykysyntikoista tutumpiin käsitteisiin kuten LFO, oskillaattori ja envelope filter. Opettelussa avustaa havainnollinen kuvitus.

Pelissä soundeja voi säätää liukusäätimillä ja samalla voi oppia yhdistämään aaltomuotoja visuaalisesti siihen, miltä ne kuulostavat. Chrome-selaimessa voi soitella myös midi-koskettimien avulla, mutta peli toimii myös Safari-selaimen mobiiliversiossa.

Kun perusteet ovat hallussa, niistä on hyvä jatkaa softasyntetisaattorien, tai miksei perinteisten rautaistenkin, kimppuun. Abletonin oma Live-ohjelmisto on yksi arvostetuimmista, ja se on saatavilla ilmaisena kokeiluna. Jos haluaa kuitenkin aluksi kokeilla pidempään taitojaan synavelhona, on softasyntikoita on tarjolla ilmaiseksikin sovelluskaupoissa.

learningsynths.ableton.com