Kuvittele maailma missä ääni on yksityinen ja kolmiulotteinen – häiritsemättä muita. Lisäksi voisit olla vapaa kuulokkeiden käytöstä ja lähestulkoot tuntea äänen tulevan pään sisältä. SoundBeamingilla mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.
Israelilaisen Noveton repertuaariin kuuluu kahdenlaista toimintaa, joista toinen sisältää erillisiä merkkituotteita ja toinen taas sulautettuja ratkaisuja kolmansien osapuolten tuotteille.

Yhtiön ensimmäinen kuluttajakäyttöön tarkoitettu laite, SoundBeamer 1.0, on tarkoitus julkaista joulukuussa 2021. Tämä pienikokoinen työpöytäyksikkö on suunniteltu ensisijaisesti videoneuvotteluihin, mutta sitä voidaan käyttää myös “SoundBeamingiin” kaikkialla podcasteista meditaatioon ja muuhun.

SoundBeamer 1.0 voidaan yhdistää mihin tahansa Bluetooth-laitteeseen, kuten tietokoneeseen tai tablettiin ja siinä on sisäänrakennettuna:
• 3D-anturimoduuli korvan sijainnin ja sisäisen mikrofonin keskinäiseen paikantamiseen
• Alkuperäinen Noveto DSP ja piirisarjat
• Mukautettu kaksoisanturiryhmä
• Noveto Connect -apuohjelma

Noveto lisensoi samanaikaisesti SoundBeaming-tekniikkaa useille tuoteryhmille ja -markkinoille. OEM-valmistajia kutsutaan tekemään yhteistyötä ja räätälöimään ainutlaatuisia kokemuksia SoundBeamer-esittelyohjelmalla.

Tiede järjestelmän takana

SoundBeaming toimii käyttämällä ultraääni-aaltoja ja säteenmuodostusta sijoittamaan äänen aivan korvien ulkopuolelle. Aallot muodostetaan käyttämällä Noveton kehittämiä omia DSP-algoritmeja ja lähetetään ilmaan räätälöidyn anturiryhmän kautta. Sisältä se saattaa näyttää pieneltä kaiuttimelta, mutta et kuule siitä mitään.

Laitteistoon rakennettu 3D-anturimoduuli paikantaa ja seuraa korviesi sijaintia reaaliajassa, jolloin ultraääniaallot yhdistyvät pieniksi äänitaskuiksi aivan korvien ulkopuolelle. Tässä “äänitaskussa” ääni voidaan jälleen kuulla normaaleina akustisina ääniaaltoina, häiritsemättä muita.

Vaikka kääntelet päätäsi mihin tahansa suuntaan, niin kaksi äänitaskua seuraavat maagisesti mukana. Spatial 3D -ominaisuus antaa mahdollisuuden kokea mihin tahansa avaruuteen sijoitettuja ääniä pään liikkeestä riippumatta. Äänikentästä on myös mahdollista siirtyä pois ja tästä seuraava hiljaisuuden tunne on APNews -uutistoimiston mukaan hämmentävä.

Lisätietoa: noveto.com/