Brittiläinen Acoustic Energy on esitellyt Bristol Hi-Fi Show’ssa uuden 500-lippulaivasarjansa. Se koostuu kahdesta mallista – AE500-jalustakaiuttimesta ja AE509-lattiakaiuttimesta, joiden luvataan tulevan saataville tämän kevään aikana. Ne sijoittuvat vuosi sitten esitellyn 300-sarjan yläpuolelle.

Molempia malleja yhdistää uudet hiilikuituisella kartiolla varustetut diskantti- ja basso/keskiäänielementit. Verrattuna valmistajan keralumiinisiin elementteihin niiden luvataan tarjoavan samaa iskuvoimaa mutta parempaa vaimennuskykyä. Transienttivasteen luvataan olevan nopeaa ja toiston selkeää.

Diskanttielementti on kooltaan 25 millimetriä ja se on varustettu WDT-aallonohjaimella. Basso/keskiäänielementin koko taas on 125 millimetriä ja se on varustettu ylimitoitetuilla 35 millimetrin puhekeloilla. Jalustakaiuttimessa on yksi kappale molempia elementtejä, kun taas lattiamallissa on kaksi 125 millimetrin elementtiä, joista toinen on keskiäänielementti ja toinen basso/keskiäänielementti.

Kotelo on jatkokehitelty versio Reference-sarjan vastaavasta. Värivaihtoehdot ovat pianomusta, valkoinen tai pähkinäpuu. Hintaa jalustakaiuttimella on Britanniassa 1000 puntaa ja lattiakaiuttimella 2300 puntaa. Saatavuus- ja hintatiedot Suomen osalta eivät ole tiedossa.

www.acoustic-energy.co.uk

www.hifimesta.fi