Bloomberg kertoo nimettömiin lähteisiin perustuen, että Adobe olisi tuomassa täysiveristä Photoshop-kuvankäsittelyohjelmaa saataville iPad-sovelluksena. Jatkossa kuvien muokkaamisen eri laitteiden välillä pitäisi olla nykyistä saumattomampaa. Tällä tietoa esittely tapahtuisi lokakuussa MAX-tapahtumassa ja myyntiin se tulisi vuonna 2019.

Adobe muutti ohjelmistonsa vuonna 2012 Creative Cloud -pilvipalvelupohjaiseksi, johon kuuluu useita sovelluksia kuten Premiere-videoeditointiohjelma ja Illustrator-vektorigrafiikkaohjelma. Tietokoneella tehtyä muokkausta pystyisi siis jatkamaan tabletilla. Tällä tietysti toivotaan saatavan lisää tilaajia.

Näin Adoben kerrotaan tähtäävän myös mielellään tablettia käyttäviin harrastajakäyttäjiin ammattilaisten lisäksi. Adobe on myös aiemmin esitellyt Project Rushia, joka on tietokoneilla ja iPadeilla toimiva kevyt videoeditointisovellus. Adoben Lightroom-kuvankehityssovelluksesta on myös mobiililaitteille tarkoitettu versio.

Myös Adoben Scott Belsky on vahvistanut, että eri käyttöjärjestelmissä toimivaa Photoshopia kehitellään, mutta ei kertonut tarkempaa aikataulua. Belskyn mukaan uusimmat iPad Pro -tabletit ovat tarpeeksi tehokkaita pyörittämään Adoben sovelluksia.

Microsoftin Surface-tableteilla on ollut mahdollista käyttää täyttä Photoshop-versiota jo aiemmin, sillä sen käyttöjärjestelmä on sama kuin Windows-tietokoneissa. Sen sijaan Applen tietokoneissa ja tableteissa on eri käyttöjärjestelmät. Mahdollisesta Android-versiosta Bloombergin ei kertonut.

Bloombergin artikkelin voi löytää täältä.